0,12 zl za MB! Nowa oferta wloskiej sieci WIND.
Moderator: Moderatorzy
- klisza
- Specjalista bezprzewodowy-junior
0,12 zl za MB! Nowa oferta wloskiej sieci WIND.
Podobno w nowej ofercie wloskiej sieci WIND można kupić pakiet transmisji danych za 30 Euro na 30 dni, w którym mamy do wykorzystania ok. 1 GB w roamingu GPRS/UMTS (równierz w Polsce).
Moim zdaniem polscy operatorzy powinni zapoznać się z tą ofertą i wyciągnąć wnioski, bo mogą stracić masę klientów. Ta oferta jest po prostu rewelacyjna.
Przeczytalem to na TEJ i TEJ stronie.
Moim zdaniem polscy operatorzy powinni zapoznać się z tą ofertą i wyciągnąć wnioski, bo mogą stracić masę klientów. Ta oferta jest po prostu rewelacyjna.
Przeczytalem to na TEJ i TEJ stronie.
- iPlus - Motorola v235 Rz?dzi - Firefox -
-
- Stały użytkownik forum
Re: 0,12 zl za MB! Nowa oferta wloskiej sieci WIND.
a <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> to trzeba wykorzystac przez 30 dni ? a co potem -przepada ? gdzie mozna kupic starter i ewentualnie uzupelnic konto ?
- klisza
Kartę startową można kupić TU, a doladowywać przez internet albo np. niemiecką czy angielską zdrapką z sieci O2.
Chcialbym jeszcze dodać że oprócz tego, iż jest to najlepsza oferta pre-paid na polskim rynku, to jeszcze można z niej korzystać również w wielu innych krajach w tej samej cenie. A oprócz tego można sobie w każdej chwili zmienić operatora. Więc jeśi np. stracimy zasięg EDGE w Orange, to przełączamysię na Ere lub Plusa.
Chcialbym jeszcze dodać że oprócz tego, iż jest to najlepsza oferta pre-paid na polskim rynku, to jeszcze można z niej korzystać również w wielu innych krajach w tej samej cenie. A oprócz tego można sobie w każdej chwili zmienić operatora. Więc jeśi np. stracimy zasięg EDGE w Orange, to przełączamysię na Ere lub Plusa.
-
- Stały użytkownik forum
O ile dobrze widze to "SERVICE CURRENTLY SUSPENDED " wiec chyba lipa...
-
ja będę z Winda korzystał dopiero za półtora miesiąca, więc mogę zorientować się na miejscu czy nadal ta oferta jest aktualna.
Ewentualnie przywieźć troche kart SIM do Polski
Ewentualnie przywieźć troche kart SIM do Polski

Adrian
MY HOMESITE
MY HOMESITE
-
- Stały użytkownik forum
Ja za tydzien jade do Wloch na narty... ale wolalbym miec karte wczesniej i wszystko skonfigurowac, a nie meczyc sie na miejscu...
Niby Option GT 3G+ mam bez simlocka i powinno dzialac po wpisaniu samego apnu, ale juz ze swoim Hermesem (HTC) mialem nie lada problemy przy konfiguracji (Orange)
Niby Option GT 3G+ mam bez simlocka i powinno dzialac po wpisaniu samego apnu, ale juz ze swoim Hermesem (HTC) mialem nie lada problemy przy konfiguracji (Orange)
Czytam czytam i już się gubię...
Czy jest jakaś oferta nielimitowana czasowo
Jeśli tak który to starter (przeglądam włoski ebay i ile sprzedawców tyle rodzajów,w dodatku nie dają fotki tylko piszą a ja po włosku nie gawarij
) Chodzi o to żeby karta leżała sobie w szafie i była sporadycznie wykorzystywana do neta w roamingu.
Drugie pytanie czy jeśli mam telefon/modem EDGE/UMTS i jestem w zasięgu takowego BTSa dalej jest prędkość GPRS
(co prawda wyzej wspomniano o tym ale są różne oferty)
Trzecie brzmi tak;wyczytałem iż trzeba coś konfigurować jakieś ekspresowe kody i inne cudawianki aby net zadziałał.Nie można po prostu wsadzić do telefonu/modemu i serfować
Czwarte:o co chodzi z tym "NO LIMIT"
Ogólnie:co mam kupić i co mam zrobić by pociągnąć tak szybko jak to możliwe neta WINDEM w roamingu
Z góry dzięki za pomoc
Czy jest jakaś oferta nielimitowana czasowo

Drugie pytanie czy jeśli mam telefon/modem EDGE/UMTS i jestem w zasięgu takowego BTSa dalej jest prędkość GPRS

Trzecie brzmi tak;wyczytałem iż trzeba coś konfigurować jakieś ekspresowe kody i inne cudawianki aby net zadziałał.Nie można po prostu wsadzić do telefonu/modemu i serfować

Czwarte:o co chodzi z tym "NO LIMIT"

Ogólnie:co mam kupić i co mam zrobić by pociągnąć tak szybko jak to możliwe neta WINDEM w roamingu

Z góry dzięki za pomoc

-
Konfiguracja internetu w Windzie poniżej:
KONFIGURACJA USTAWIEŃ INTERNETU W SIECI WIND
Dla Twojego telefonu
Nazwa Profilu: LIBERO internet
Nazwa Użytkownika pozostawić puste pole
Hasło pozostawić puste pole
Adres IP 0.0.0.0
APN: internet.wind
Dla komputera PC
Numer DIAL-UP: *99***1#
Komenda AT: +cgdcont=1,”IP,”internet.wind”
KONFIGURACJA USTAWIEŃ INTERNETU W SIECI WIND
Dla Twojego telefonu
Nazwa Profilu: LIBERO internet
Nazwa Użytkownika pozostawić puste pole
Hasło pozostawić puste pole
Adres IP 0.0.0.0
APN: internet.wind
Dla komputera PC
Numer DIAL-UP: *99***1#
Komenda AT: +cgdcont=1,”IP,”internet.wind”
Adrian
MY HOMESITE
MY HOMESITE
-
- Stały użytkownik forum
Nie wiesz przypadkiem gdzie mozna te karty kupic w Polsce?Konfiguracja internetu w Windzie poniżej:
- klisza
Niestety oferta juz dawno nieaktualna. Operator wprowadzil po kilku tygodniach ekstremalnie wzsokie stawki roamingowe dla kozystajacych z tych taryf.
-
- Stały użytkownik forum
A jesli korzystalbym w kraju (Wlochy) tez nieoplacalne? Jesli wezme sima ery czy tez plusa to 'przegadam' samochod ;-)Niestety oferta juz dawno nieaktualna. Operator wprowadzil po kilku tygodniach ekstremalnie wzsokie stawki roamingowe dla kozystajacych z tych taryf.
-
Jeśli siedzisz na pupie we Włoszech, to jest to najtańsza w tej chwili oferta dostępu przez komórkę.
A starter za 10 euro kupujesz jak w Polsce: w sklepach Winda (coś a'la salon) i w zasadzie tylko tam.
W górach w miejscowościach turystycznych na pewno nie będzie problemu.
A doładowujesz zdrapkami, bankomatem, przez internet kartą kredytową.
Cenowo nie powala na kolana, ale koszt jest porównywalny do cen w Polsce. ok. 50 gr za 50 kb.
A starter za 10 euro kupujesz jak w Polsce: w sklepach Winda (coś a'la salon) i w zasadzie tylko tam.
W górach w miejscowościach turystycznych na pewno nie będzie problemu.
A doładowujesz zdrapkami, bankomatem, przez internet kartą kredytową.
Cenowo nie powala na kolana, ale koszt jest porównywalny do cen w Polsce. ok. 50 gr za 50 kb.
Adrian
MY HOMESITE
MY HOMESITE
-
- Stały użytkownik forum
Na 'pupie'to moze za duzo powiedzianeJeśli siedzisz na pupie we Włoszech

Jade na narty do miejscowosci Alleghe (Dolomity). Mam nadzieje ze beda tam mieli te karty

Kurrrrrde

Co prawda pytałem z ciekawości i za granicę sie nie wybieram ale cóż pocznę jak wreszcie zapragnę wyrwać sie z ojczyzny na 2 tygodnie...

Co prawda pytałem z ciekawości i za granicę sie nie wybieram ale cóż pocznę jak wreszcie zapragnę wyrwać sie z ojczyzny na 2 tygodnie...

-
- Stały użytkownik forum
Czy ja dobrze widze:
https://mondowind.wind.it/e-shop/dettag ... ide=Band_4
1EUR za 1MB, tak??
Wyglada calkiem, calkiem...
https://mondowind.wind.it/e-shop/dettag ... ide=Band_4
1EUR za 1MB, tak??
Wyglada calkiem, calkiem...
Niestety to co zapodaleś to chyba zdrapka do tego startera co liczyli 0,10 euro/MB.Drastycznie podnieśli ceny roamingu dla nowych użytkowników,dla tych ktorzy mieli szczęście poserfować za grosze będą pewnie podnosić stopniowo
Połaziłem trochę po stronach WINDa (wloski jak się okazuje nie jest taki trudny) i znalazłem cosik takiego.Megabajt wychodzi za 15 euro
Myślalem ze takie rzeczy to tylko w erze...

Połaziłem trochę po stronach WINDa (wloski jak się okazuje nie jest taki trudny) i znalazłem cosik takiego.Megabajt wychodzi za 15 euro

-
- Stały użytkownik forum
Mnie nie interesuje roaming, a korzystnaie z gprsu we Wloszech! W gre wchodzi tylko pre-paid...Drastycznie podnieśli ceny roamingu dla nowych użytkowników