Przedłużanie umowy w T-Mobile....

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
dexter18

Przedłużanie umowy w T-Mobile....

Post autor: dexter18 »

Witam, nie ma nic takiego o przedłużaniu umowy w T-Mobile. Jest ktoś na forum kto przedłużał ? Ciekawi mnie ile teraz zaproponują mi limitu danych z ofertą tylko SIM. Teraz to będzie 3 umowa więc, maj już nie daleko i postaram się wypowiedzieć, w salonie i łączeniu z DUK. Zastanawia mnie czy 35 GB za 49 zł i darmowe noce są osiągalne. Nic tak nie starszy jak odejście do konkurencji :D
Zgrywus
Stały użytkownik forum

Re: Przedłużanie umowy w T-Mobile....

Post autor: Zgrywus »

Teraz T-Mobile nie walczy już o klientów, bardzo ciężko coś ugrać, nawet zerwanie umowy nic nie daje.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

Zgrywus pisze:T-Mobile nie walczy już o klientów
Bo ma inny pomysł na funkcjonowanie niż utrzymywanie nieopłacalnych klientów z rabatami typu 80% czy sprzętem za grosze. Klientów ma przyciągnąć jakość sieci i usług a nie najtańsze wymuszone abonamenty i nachalna reklama we wszystkich mediach nieosiągalnych prędkości.
Nie pomagam na PW!
dexter18

Teraz T-Mobile nie walczy już o klientów, bardzo ciężko coś ugrać, nawet zerwanie umowy nic nie daje.
Czyli warto będzie przejść do Orange. Za 44 zł jest 35 GB tylko sim.
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

Miałem abonament dla firm w T-Mobile. Dwa miesiące przed upływem otrzymałem propozycję przedłużeniową, która była gorsza od propozycji dla nowych klientów z ulicy bez sprzętu. Złożyłem wypowiedzenie, jeden telefon od nich z pytaniem czemu rezygnuję z takiej super oferty. Odpowiedziałem pustym śmiechem, nie mieli mi nic do zaproponowania. Ponieważ mam RBM z darmowym 200GB oraz CP i BDI Aero2 grzecznie podziękowałem. Mam jeszcze drugi abonament u nich do stycznia 2015 to korzystam po modernizacji NetWorks z HSPA+DC. Zobaczymy jak wypadną te zapowiadane przez nich usługi wysokiej jakości :) , bo sieć to NetWorks czyli poziom Orange a LTE na tym wąskim paśmie to wiadomo szału nie będzie. Na temat ich sprzętu szkoda gadać, starzyzna i dno. Ponoć zmienia po zaproponowaniu LTE. Na razie T-Mobile został daleko w tyle za konkurentami i obawiam się, że te ich superusługi niewiele pomogą ;) . Co do reklam to T-Mobile ich nachalnością :D nie odstaje od innych. "A nie mówiłam, że mówiłam" czy Wodecki z tymi ich dwoma tablecikami Modecoma jest żałosna. Na dodatek podają prędkości HSPA+DC( 42Mb/s) a oferują MF63 co jest nadużyciem porównywalnym do 4G Play.@dexter 18 masz dostęp do Orange, dokupisz nocki za free i jeśli ci nic nie zaproponują tomożesz śmiało im podziękować za tą ich supersieć i usługi.
dexter18

I zobaczymy co będą oferować. Bo jeśli dołożą to 5 GB to jest nic w porównaniu do innych sieci. Poczekam i zbadam sytuację i dam znać na forum.
Awatar użytkownika
DiilGang
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: DiilGang »

Jeśli chodzi o T-Mobile, to w moim przypadku to było coś śmiesznego . Przed końcem umowy sprawdziłem ofertę przedłużeniową, była gorsza od tej dla nowych klientów . Zaczaiłem się na rabat 30% na abonament w Orange. Miesiąc po zakończeniu umowy... dostałem telefon od Orange w sprawie przedłużenia umowy. Jaka był odzew konsultanta, jak dodzwonił się do konkurencji.... bezcenny :D
Huawei B315 - Orange LTE 2600 + Cybertech 17 dBi 2100 MHz
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

dexter18, nie zaproponują ci nic poza to co jest w ofercie. Wypowiedzenie nic nie da. Darmowe noce to oddzielna sprawa i jej za darmo nie dorzucają. Przerabiałem temat. Bez urządzenia, na 12 miesięcy 25 GB za 59,90 zł + 9,08 zł za darmowe noce. W sumie prawie 70 zł miesięcznie. W moim przypadku byłaby to tylko zmiana jeśli chodzi o ilość GB bo wtedy płaciłem za te prawie 70 zł za 20 GB. Jak widać to już standardowa oferta. DUK nic lepszego nie ma.
dexter18

Czyli nie warto przedłużać, tylko iść do konkurencji.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Wiesz, umowę miałem przedłużać jakieś 2 miesiące temu. Może jakimś cudem coś się zmieniło. Musisz sam zdecydować. Sam siedzę już u pomarańczowych.
Obiektywnie noc bez limitu działa lepiej w T-Mobile. Za pierwszym razem w Orange bez rozłączenia sesji zaliczyło cały transfer od 23:55 do 2:00 do dziennego limitu. Mieli zresetować usługę, ale nie sprawdzałem.
Cała reszta bez uwag poza APN internet. Lepiej włączyć APN vpn. W moim wypadku działa 1-2 Mb/s szybciej i kilka usług działa na telefonie (na standardowym APN niestety nie działały).
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

ja.michal pisze: Lepiej włączyć APN vpn.
A co z darmowymi nocami? Kiedyś na tym apnie nie działały i było to zapisane w regulaminie.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Działają. Nie ma już tego ograniczenia w najnowszym regulaminie. ;)
Zgrywus
Stały użytkownik forum

Post autor: Zgrywus »

wojteks pisze: Klientów ma przyciągnąć jakość sieci i usług a nie najtańsze wymuszone abonamenty i nachalna reklama we wszystkich mediach nieosiągalnych prędkości.
Nachalność reklam oraz cena będzie z czasem coraz większa a jakość usług oraz obsługa klienta paradoksalnie maleje. Abonamenty nigdy nie były wymuszane, a ich cena była niewspółmierna do tego co oferowały.
wojteks pisze:nieopłacalnych klientów z rabatami typu 80% czy sprzętem za grosze.
Nigdy na żadnym abonamencie T nie było stratne, a rabaty 80% nie istnieją ani nie istniały(nawet umowa typu ambasador czegoś takiego nie oferuje), sprzęt dostarczany jest operatorom w ilościach hurtowych za grosze i w takiej też cenie go oferują klientowi(odbija się to potem opłacie abonamentowej).
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Nigdy nic operator za darmo nie daje. To nie instytucja charytatywna. Zarabiają i będą zarabiać.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

Zgrywus pisze:Nigdy na żadnym abonamencie T nie było stratne, a rabaty 80% nie istnieją
Ta część nie dotyczyła T-Mobile.
Nie pomagam na PW!
dexter18

Patrzę teraz w iboa to przysługuje mi 35 GB limitu za cenę 59 zł. Ciekawe czy będzie można utargować do 49 zł jak wcześniej .
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Ale na 2 lata.
dexter18

15 miesięcy.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

35 GB na 15 miesięcy? To nie miałem takiej oferty.
dexter18

Może się coś zmieniło. W iboa też sprawdzałeś ?

Obrazek
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Widać zmieniło. Nie było opcji 35 GB bez modemu.
ODPOWIEDZ