Witam, zakupiłem modem i internet Play Online Huawei E3131. Po podłączeniu do laptopa(win7) internet działa bezproblemowo. Posiadam też komputer stacjonarny na którym modem nie działa.
Modem zostaje wykryty instaluje się na nim oprogramowanie i na tym koniec.
Podczas próby łączenia pojawia się komunikat "Zarejestruj się w sieci przed próba połączenia".
Przeinstalowałem już system Vista 32 bitową i dalej nie działa. Z zasięgiem nie powinno być problemów bo to środek miasta i modem jest sprawdzany w tym samym pokoju. Wyłączyłem wszystkie zapory, programu antywirusowego też nie ma.
W desperacji na drugim laptopie(win7_64) sieć i modem działa również bezproblemowo.
Miał ktoś taki problem może?
Huawei E3131 Play Online
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Huawei E3131 Play Online
Wyciąg modem zza PCta, podłacz go na przedłużaczu USB, przed połączeniem poczekaj aż się zaloguje do sieci operatora.hym23 pisze:Miał ktoś taki problem może?
Nie pomagam na PW!
-
- Początkujący użytkownik forum
NIGDY nie podłączaj modemu przez przedłużki - zawsze bezpośrednio do gniazda !!! Przedłużki działają jak rozpraszacze sygnału - trochę tak jak końcówka do rozpylania strumienia wody na wężu ogrodowym - do USB w kompie dociera +/- 1/10 sygnału który łapie modem.
- wojteks
- *** Administrator ***
Bajki opowiadasz, niektóre modemy fabrycznie w zestawie mają przedłużacze.pixiu pisze:NIGDY nie podłączaj modemu przez przedłużki
Ale bzdury piszesz.pixiu pisze:do USB w kompie dociera +/- 1/10 sygnału który łapie modem.
Nie pomagam na PW!
- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
O kurcze co za teoriapixiu pisze:Przedłużki działają jak rozpraszacze sygnału - trochę tak jak końcówka do rozpylania strumienia wody na wężu ogrodowym - do USB w kompie dociera +/- 1/10 sygnału który łapie modem