Problem z routerem edimax lt-6408n

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Amma
Początkujący użytkownik forum

Problem z routerem edimax lt-6408n

Post autor: Amma »

Cześć. Piszę, ponieważ mam problem z routerem edimax LT-6408n z Cyfrowego Polsatu. Gdy router jest podłączony do modemu, nie mogę się połączyć z serwerami w niektórych grach online.(Wszystko jest ok, gdy modem podłączony jest bezpośrednio do kompa). Zasięg, prędkość i ping są w porządku. Strony internetowe działają bez zarzutu. Dodam również, że odpalałam gry przy wyłączonym antywirusie i firewallu, skonfigurowałam strefe zdemilitaryzowaną jak i odblokwałam porty( według instrukcji). Nadal nic. Kontaktowałam się też z CP. Wymieniłam router na ten sam model, niestety z nim było tak samo. Wgrywałam także na nowo oprogramowanie. Myślałam z początku, ze to moze być wina starszego komputera, ale po wymianie nic się nie zmieniło. Mam również zainstalowaną aplikację od cyfrowego polsatu. Gdy podłączam modem bezpośrednio do kompa to w aplikacji widzi połączenie z internetem, lecz przez router już nie, mimo że strony działają i połączenie jest. Nie wiem jeszcze co mogę zrobić, męcze się z tym od ładnych paru miesięcy HELP
ODPOWIEDZ