problem z nokią 6021

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Dimex
Początkujący użytkownik forum

problem z nokią 6021

Post autor: Dimex »

Witam, kipiłem właśnie nokie 6021 i wszystko jest ok tylko podczas połżczenia z internetem ekran dziwnie miga, i to tylko gdy coś ściąga z intternetu bo jak przeglądam już sciągniętą stronę to wszystko jest ok. To jest wada telefonu czy reklamować go??
Proszę o pomoc.
agnyra

Re: problem z nokią 6021

Post autor: agnyra »

To są zakłócenia pochodzące z telefonu i jest to całkowicie normalne. Wyastepują one przy komunikacji telefonu z siecią czyli właśnie podczas owego "ściągania". Spróbuj położyć telefon dalej od komputera, pytanie jeszcze czy jest to laptop czy komp stacjonarny ? a jeśli stacjonarny to monitor typu CRT czy LCD ? Jeśli CRT to w grę może wchodzić również kiepskie ekranowane monitora. Pozdrawiam.
Dimex

komputerem jest laptop, a jeśli chodzi o zakłócenia to kurcze chyba jest coś w telefonie bo nawet gdy włączam przeglądarkę w telefonie to miga mi cały ekran, i nie jest to niezauważalne migotanie tylko ekran "skacze ". macie też takie problemy??
Awatar użytkownika
magmike
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: magmike »

Dimex pisze:nawet gdy włączam przeglądarkę w telefonie to miga mi cały ekran
Mówisz o ekranie LCD laptopa?
Jakiekolwiek wysłanie bądź pobranie danych przez komórkę powoduje zakłócenia urządzeń elektrycznych, przyłóż komórkę do głośnika - wtedy poczujesz działanie telefonu uszami ;-)
Odsuń komórkę od laptopa i problem zniknie.
pozdrawiam, magmike
Dimex

nie nie chodzi mi o ekran w laptopie czy telewizorze ale w telefonie, nawet jak ktoś do mnie dzwoni to miga. Macie też tak?
agnyra

No to raczej jest uszkodzenie telefonu, ponieważ sam wyświetlacz jest zabezpieczony przed zakłóceniami. A czy ów wyświetlacz miga też podczas zwykłych połączeń (bez komputera) ?
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

Jeśli to nowy fon na gwarancji to oddaj go do serwisu.Ma coś nie tak z softem
Dimex

dokładnie tak, miga bez komputera, nawet jeśli ktoś do mnie dzwoni to widać mruganie.
Awatar użytkownika
magmike
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: magmike »

To uszkodzony jest wyświetlacz.
pozdrawiam, magmike
Dimex

a możecie mi powiedzieć ile taka naprawa kosztuje jakbym nie miał gwarancji?? tak mniej więcej oczywiście bo wiadomo zależy od serwisu
Dimex

a moglibyście mi napisac co mi jest potrzebna aby oddac telefon do serwisu germanosa?? bo nie mam jeszcze dowodu zakupu ale mam podbitą gwarancje. myślicie że to wystarczy??
Awatar użytkownika
Jaco

Poczytaj gwarancję.Jesli pisze że wymagany jest dowód zakupu a <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> jest to możesz miec problem bo zwykle przypinają go do karty gwarancyjnej.
Dimex

a ile taka wymiana wyswietlacza może kosztowac.
Awatar użytkownika
Jaco

Sprawdz na allegro ile kosztuje taki wyświetlacz.Mniej więcej zorientujesz sie jakie koszty samego wyświetlacza.Zwykle wymiana jest gratis ale nie zawsze.Myślę że trzeba by doliczyć jakieś 30 zeta ale nie jestem pewien.
agnyra

Z tym że to niekoniecznie musi być sam wyświetlacz, raczej jego układ sterowania lub jakaś częsć toru antenowego telefonu która nie jest prawidłowo zabezpieczona i zakłóca pracę telefonu.
ODPOWIEDZ