mam ogromny i już wykończający mnie problem z internetem od plusa. Wszystko zaczęło się od tego że musiałem się na kilka miechów przeprowadzić poza miejsce mojego zamieszkania - do tej pory posiadałem stałe łącze 60Mbps. Na ten okres poza domem dostałem internet LTE z plusa - którym jestem na tą chwilę BAAARDZO rozczarowany. Posiadam modem Huawei E3276, od pierwszego połączenia miałem z nim problemy, najpierw z kartą SIM - co chwilę rozłączał się modem z komunikatem o braku karty SIM, problem udało się rozwiązać, pojawił się kolejny - co chwilę rozłączał mi się modem sam z siebie z komunikatem o braku urządzenia. Ten problem także rozwiązałem blokując LTE, bo takie cuda robiły się gdy łapał zasięg LTE. Problem z zasięgiem także rozwiązałem, kupując antenę LINK , dzięki czemu poprawiłem zasięg z 40% HSPA+ Plus na 99% HSPA+ Plus. Niby wszystko OK, speedtest pokazuje że mam internet 2-3Mbps, więc całkiem spoko, miałem jakiś czas temu internet 2Mbps i byłem zadowolony z wydajności, ale to chyba jakaś pomyłka. Gdy zaczynam cokolwiek ściągać to prędkość nie przekracza 150KB/s a Mobile Partner pokazuje mi iż szybkość internetu to max 1,5 Mbps, do tego oglądanie filmów na YT to także katorga, ponieważ film bufferuje się do pewnego momentu zatrzymuje, gdy obejrzę do momentu zatrzymania buffferowania bufferuje od nowa kawałek i tak dalej i tak dalej - to nie problem z mojej strony ponieważ na stałym łączu nigdy tak nie miałem, filmy bufferowały się do końca. Co ciekawe podczas bufferowania filmu zasięg spada z HSPA+ 99% na HSDPA 99% i 500kbps szybkość łącza, a nawet 1kbps :\ DLACZEGO !? Problem jest także spory podczas grania w gry przez siec, o ile w MMO nie odczuwalne są pingi rzędu 100, o tyle np. w BF4 mam dziwną sytuację, gdy stoję w miejscu to mam ping 60-70 (więc spoko), ale gdy biegnę ping potrafi skoczyć do 1000, bez powodu :\
Dodam jeszcze że modem mam połączony z komputerem stacjonarnym poprzez aktywny przedłużacz USB 10 metrowy, czy to może mieć wpływ na szybkość internetu ?
Miałem dodać ssa z zaznaczonymi antenami w mojej okolicy i z miejscem mojego aktualnego miejsca zamieszkania ale czekam na upload screena na serwer TinyPic już 10min i nic więc sobie odpuszczę

Proszę o pomoc ! muszę jakoś przeżyć te kilka miechów korzystając z tej imitacji internetu !