Karta sim Laptop
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Karta sim Laptop
Witam.
Mam nadzieje, że dobrze umiejscowiłem temat oraz nie było już takiego pytania. Jeśli tak proszę bardzo o przeniesienie.
Problem dotyczy tego czy istnieje jakiś "konwerter", który umożliwia podłączenie karty sim do laptopa. Posiadam huaweya lecz chciałbym bezpośrednio do laptopa wsadzić simkę. Nie posiadam złącza gsm jedynie czytnik kart pamięci 4 w 1 (SD,MMC,MS oraz MS-Pro).
Mam nadzieje, że dobrze umiejscowiłem temat oraz nie było już takiego pytania. Jeśli tak proszę bardzo o przeniesienie.
Problem dotyczy tego czy istnieje jakiś "konwerter", który umożliwia podłączenie karty sim do laptopa. Posiadam huaweya lecz chciałbym bezpośrednio do laptopa wsadzić simkę. Nie posiadam złącza gsm jedynie czytnik kart pamięci 4 w 1 (SD,MMC,MS oraz MS-Pro).
Bombel
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Karta sim Laptop
Hehe. Tak się nie da. Musisz mieć w laptopie kartę WWAN 2G/3G/4G, czytnik kart SIM i anteny.
Względnie wystarczyłoby samo wejście WWAN - można znaleźć na rynku moduły z czytnikiem kart; teoretycznie anteny można dołożyć inne, ale byłby mniejszy zysk aniżeli na fabrycznych.

- wojteks
- *** Administrator ***
Niektóre laptopy mają opcję WWAN na złączu mPCIexpress i tam wstawia się modem WWAN, zwykle taki laptop ma tez gniazdo SIM gdzieś powiedzmy pod baterią czy inną klapką.Bombel pisze:czy istnieje jakiś "konwerter", który umożliwia podłączenie karty sim do laptopa
Innej opcji nie ma.
Nie pomagam na PW!
-
Ok. wielkie dzięki za szybką i satysfakcjonującą odpowiedź ; ) Będę szukał modułu ; )
Bombel
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Bombel, najpierw sprawdź czy masz gdzie go wsadzić. 

-
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Poszukaj dokumentacji technicznej. Niektóre laptopy obsługują tylko konkretne moduły.
-
Szukałem już i nie znalazłem nic konkretnego lecz wiem, że poprzedni model posiadał wejście gsm. A ponoć jest ten sam moduł tylko bez wejścia.
Bombel
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Jaki laptop?Bombel pisze:Szukałem już i nie znalazłem nic konkretnego lecz wiem,
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-