Witam.
Jestem abonamentem iPlusa. Problem polega na tym, że połączenie co kilka minut zostaje przerwane, a żeby wznowić połączenie to muszę rozłączać modem i na nowo się łączyć. Taki problem występuje w Nokii 3220 EDGE, kilka minut internet EDGE (do 20KB/s)pochodzi i ament, a zasięg mam full. I tak jest od miesiąca, wcześniej tego nie było. Testowałem internet też na Nokii 6610i i wszystko działało dobrze, nic nie przerywało i testowałem przez dłuuugi czas. No to potem znów podłączyłem Nokie 3220 i dalej to samo - połączenie zostaje po kilku minutach przerywane. Dodam że mam kabel usb oryginalny od nokii, system to XP, wolny od wirusów, trojanów... Po której stronie leży usterka? Czy to wina Nokii 3220 czy sieci Edge?
Z góry dziękuje za pomoc.
iPlus - dziwny problem z utrzymaniem polaczenia-nokia 3220
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- Tomekłódź
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: iPlus - dziwny problem z utrzymaniem polaczenia-nokia 3220
Powiem Ci że ja na noki 3220 też tak czsami miałem. Spróbuj pogrzebać we właściwościach modemu. Tam jest jakaś kontola błędów modemu i takie tam pozmieniaj czasami u mnir pomagało.
Motorola V980 iPlus ~ 45kB/s 

-
- Początkujący użytkownik forum
Próbowałem już tam grzebać, dalej to samoTomekŁódź pisze:Powiem Ci że ja na noki 3220 też tak czsami miałem. Spróbuj pogrzebać we właściwościach modemu. Tam jest jakaś kontola błędów modemu i takie tam pozmieniaj czasami u mnir pomagało.

- sardo nunspa
- Stary wyga bezprzewodowy
Ja tak miałem, kiedy w zimie przeszła wichura i coś napaskudziła w BTSie. Jeden dzień netu nie było a przez następne trzy zrywał połączenie, co 3 minuty.
Jeżeli jednak to wina Nokii, to żeby sprawdzić musiałbyś się przemieścić w pobliże innego BTSa niż ten, z którym się łączysz i tam wypróbować. Może to być wina BTS u mnie np. Era ma najlepszy zasięg w telefonii, ale Internetu za cholerę nie uświadczysz. Dlatego mam Plusa.
Jeżeli jednak to wina Nokii, to żeby sprawdzić musiałbyś się przemieścić w pobliże innego BTSa niż ten, z którym się łączysz i tam wypróbować. Może to być wina BTS u mnie np. Era ma najlepszy zasięg w telefonii, ale Internetu za cholerę nie uświadczysz. Dlatego mam Plusa.
Latka lecą...