Witam wszystkich forumowiczów.
Mam typowy problem dla początkujących - potrzebuję mobilny router, który zapewni dostęp do internetu poprzez wifi, na terenie całej Polski.
Często w bardzo małych miejscowościach, w lesie, w górach, bez sieci komórkowej 3g, bez "szybkich" pasm internetowych, ale również w centrach dużych miast, z działającym LTE.
Jednym słowem wszędzie.
Jeżeli chodzi o operatora, to najlepiej byłoby wybrać sieć, oferującą najszersze pokrycie małych i trudno dostępnych miejscowości.
Wolałby nie wiązać się umową, idealnie chciałbym kupować karty w systemie prepaid i doładowywać za każdym razem kiedy wyjeżdżam.
Mam jeszcze opcję w Orange, mamy jeszcze końcówkę umowy, którą podpisaliśmy przy tablecie za złotówkę. Ale nie jestem do Orange akurat za bardzo przywiązany, wszystko mi jedno tak naprawdę, byleby był zasięg w jak największej ilości "trudnych" miejsc.
W domu i biurze mam stałe łącze, także modem jest mi potrzebny tylko na częste wyjazdy i weekendy poza domem.
Idealnie również byłoby mieć mobilny router do zabrania na zagraniczne wakacje, który również będzie tworzył mini sieć w różnych miejscach (np na plaży czy polu namiotowym ale też w trasie, w samochodzie), na lokalne karty pre-paid.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Router mobilny i zasięg w bardzo małej miejscowości
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Guru bezprzewodowy
Re: Router mobilny i zasięg w bardzo małej miejscowości
Na dzień dzisiejszy z mobilnych routerów MiFi polecam E-5372 lub E-5776.Porównanie http://www.prlog.org/12249839-differenc ... e5372.html Obsługują wszystkie technologie i częstotliwości polskich operatorów obecne i przyszłe, podobnie w Europie.
-
- Początkujący użytkownik forum
Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź. Zaraz kupię i zacznę testować z różnymi starterami.
d_de_luxe
-
- Guru bezprzewodowy
Szukaj na Allegro.Tych pochodzących z Plusa/CP, Play. Można kupić za ok. 300-350 zł.