Witam
Dzisiaj zakończyłem przygodę z CDMA orange, w sumie to modem od ponad roku był w leasingu Ponieważ mam abonament w plusie zainteresowałem się ich ofertą, w promocji SmartDom za 29zł mogę mieć 25GB, mapka wskazuje że będzie działać HSPA+/UMTS, niestety nie wiem czy będzie to kilka Mb/s czy kilobajty... Chciałem zamówić ofertę przez internet ale nigdzie nie widzę opcji testu, w ostatnim punkcie jest tylko zapis o zgodzie na aktywację przed upływem 10 dni ale wtedy tracę możliwośc oddania sprzętu (jeżeli dobrze rozumiem), a jeżeli aktywuję po 10 dniach to jak mam sprawdzić czy net będzie działał i w razie problemów go oddać??
Moja lokalizacja: http://goo.gl/maps/YjOo8
Ja brałem online. Nie rób tego, szkoda nerwów. Ten ostatni punkt o którym wspominasz traktuje o rezygnacji przez Ciebie z przysługujących Ci praw konsumenta, na zawieranie umowy poza lokalem(siedzibą). Jeśli zrezygnujesz to może aktywują Ci kartę przed upływem tych 10 ustawowych dni, w czasie których masz prawo zrezygnować...
Wsiądź w auto, autobus, czy pociąg i jedź do salonu. Po 1 tam mają oferty z roczną ważnością konta, po 2 od razu aktywują Ci kartę...
Poczytaj forum plusa żebyś nie był zaskoczony. Chaos, bezsilność, samowolka, w skrócie tak bym to ujął...
Tą ofertę ratuje tylko Smartdom.
Wypad do salonu to nie problem, w sumie konsultantka dawała 3 miesiące za free a przez internet było nieco taniej ale różnica wynosi ~20zł. Jeżeli nie będzie opóźnień z aktywacją to pod koniec tygodnia dam znać jak poszło.
Dzięki za pomoc i pozdrawiam rodzinne strony
Na twoim miejscu brałbym w Play. W nowej ofercie jest bez limitu na 3G i LTE. Na razie u ciebie masz tylko 3G ale jest pozwolenie na LTE1800 Play w Tłuszczu. W Plusie jesteś na krawędzi zasięgu LTE, BTS LTE1800Mobylandu w Tłuszczu-Parowozownia. Jest szansa na LTE z anteną DUAL LTE 15dBi na 1800Mhz.