Witam. Od kilku dobrych tygodni śledzę to forum. Dzisiaj zacząłem realizować przygodę z tematem LTE pod swoim dachem. Kupiłem router Huawei B593s-22. Na mieście zaopatrzyłem się w kartę sim RBM. Szybkie doładowanie za 50 PLN, kod USSD do odpalenia transferu LTE i ... coś mi nie gra.
Nie wiem czy dobrze odczytuję, ale: mieszkam w miejscowości LIBIĄŻ, tj. między Oświęcimiem a Chrzanowem. Z beta.btsearch.pl wychodzi, że w moim mieście nadajniki LTE ma m.in. PLAY. Na swojej mapce też się chwalą, że są tutaj obecni. Wg mnie, nadajnik mają na Słowackiego. To jakieś 600m w linii prostej ode mnie. Widzialność gitara. Natomiast na B593s-22 1 kreska jak wystawie router przez okno. W domu przy oknie zero. Czy 600m to za dużo ? A może coś źle odczytuje z tych wykazów. Może mi ktoś pomóc i obadać jak z tym LTE u mnie w mieście ?
PS. Wiem, że antenki fabryczne do routera szaleństwem nie grzeszą. Co możecie polecić ...
Będę wdzięczny za info i pomoc.
LTE w danej lokalizacji - pomocy...
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
-
- Guru bezprzewodowy
Re: LTE w danej lokalizacji - pomocy...
Raczej czynny jest jeden BTS LTE1800 Play przy Ks. Pieli1. Ile masz do niego?
-
- Użytkownik forum
Re: LTE w danej lokalizacji - pomocy...
matek451: jak to rozszyfrować, że czynny jest ten a nie inny nadajnik LTE ?
Jeżeli faktycznie LTE leci z tego na Ks. Pieli (nadajnik na wieży kościelnej
) to odległość robi się już 1,5 km i zero widoczności po drodze. Przeniosę się dzisiaj bliżej tego nadajnika (900m) gdzie mam na trasie do niego względną pustkę ,tj. zero wysokich zabudowań i przetestuję.
Jeżeli faktycznie LTE leci z tego na Ks. Pieli (nadajnik na wieży kościelnej