Cyfrowy polsat LTE- będzie działać w Berlinie?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Cyfrowy polsat LTE- będzie działać w Berlinie?
Witam, dostałem dość ciekawą ofertę z cyfrowego polsatu na internet LTE/HSDPA, czy w Berlinie będzie miał on zasięg? Oraz innych częściach Niemiec?
Jak się sprawa ma w Orange?
Dziękuję i pozdrawiam ;]
Jak się sprawa ma w Orange?
Dziękuję i pozdrawiam ;]
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: Cyfrowy polsat LTE- będzie działać w Berlinie?
Będziesz miał zasięg w całych Niemczech.
Przybliżony koszt to 1zł za 1MB
Tak poważnie mówiąc bardzo sobie chwale przeglądanie internetu za granicą na starszej klawiaturowej Nokii. Otwarcie przeciętnej strony np wp.pl to koszt w przybliżeniu 3-4 grosze.
Przybliżony koszt to 1zł za 1MB

Tak poważnie mówiąc bardzo sobie chwale przeglądanie internetu za granicą na starszej klawiaturowej Nokii. Otwarcie przeciętnej strony np wp.pl to koszt w przybliżeniu 3-4 grosze.
Ostatnio zmieniony 2014-08-23, 20:44 przez kedi, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Będzie działać, ale najprawdopodobniej wyłącznie w 3G/2G. Oczywiście opłaty będą zgodne z cennikiem połączeń w roamingu, ewentualnie z pakietem danych, który będzie do wykorzystania w roamingu. Pakiet danych, który masz w abonamencie działa wyłącznie w kraju.
- onken
- ** Moderator **
Żartujesz, prawda :-) ? Oczywiście że nie ewentualnie w roamingu, np. 3g i to bardzo drogo.... I jeśli już to orange, Polsat chyba nie ma żadnego roamingu
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
Po prostu byłem w salonie cyfrowego polsatu/plusa i Pani powiedziała mi, że formalnie nie wolno używać tego za granicą, ale nikt tego nie sprawdzi, a czy to będzie działać to ona nie wie, więc pytam Was, bo nie wiem na jakiej zasadzie działa LTE.
A czy któryś z polskich operatorów oferuje internet satelitarny? Bo taki chyba mógłbym używać w Niemczech?
Jeśli nie to co warto tam wykupić? Najlepiej z krótką umową.
P.S. zależało mi na cyfrowym polsacie, bo dostałbym kanały TV, które mógłbym odbierać za granicą
Pozdrawiam i dzięki za aktywność ;]
A czy któryś z polskich operatorów oferuje internet satelitarny? Bo taki chyba mógłbym używać w Niemczech?
Jeśli nie to co warto tam wykupić? Najlepiej z krótką umową.
P.S. zależało mi na cyfrowym polsacie, bo dostałbym kanały TV, które mógłbym odbierać za granicą
Pozdrawiam i dzięki za aktywność ;]
- wojteks
- *** Administrator ***
Przeczytaj wcześniejsze posty ze zrozumieniem, Roaming danych jest drogi i nie będzie odliczał się z pakietu. Zapłacisz za każdy kB danych.janeksroka pisze:że formalnie nie wolno używać tego za granicą, ale nikt tego nie sprawdzi,
Po co?janeksroka pisze:Bo taki chyba mógłbym używać w Niemczech?
Poczytaj http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=11204janeksroka pisze:Jeśli nie to co warto tam wykupić?
To jest nielegalne z punktu widzenia umowy z CP o TV, że wiele osób tak robi to inna sprawa.janeksroka pisze:bo dostałbym kanały TV, które mógłbym odbierać za granicą
Nie pomagam na PW!
- adziu82
- Mistrz bezprzewodowy
Pozostaje tylko Tobie jakiś internet na kartę. Ja osobiście używam Tchibo ( sieć O2, ma najlepszy zasięg tu, gdzie się znajduję ) płacę 20 euro, za 5 GB. Na przeglądanie stron, pocztę i granie on-line w miarę starcza, jeżeli gram więcej, to mam w zanadrzu drugą kartę, którą doładowuję jak pierwsza się skończy.
Jest tańsza opcja 5GB, w Aldi, 15 euro. Ale to będziesz musiał sprawdzić, jak już będziesz na miejscu jakie sieci mają najlepszy zasięg, oraz czy będziesz w zasięgu 3G, czy 2G.
Oczywiście, każdą kartę musisz zarejestrować, najlepiej on-line ( najszybciej ).
Jest tańsza opcja 5GB, w Aldi, 15 euro. Ale to będziesz musiał sprawdzić, jak już będziesz na miejscu jakie sieci mają najlepszy zasięg, oraz czy będziesz w zasięgu 3G, czy 2G.
Oczywiście, każdą kartę musisz zarejestrować, najlepiej on-line ( najszybciej ).
- onken
- ** Moderator **
Jakieś kosmiczne ceny za te pakiety GB macie w de :-)
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
- adziu82
- Mistrz bezprzewodowy
No ale jak człowiek uzależniony od internetu, to zapłaci. No kosmiczne to na pewno są te ceny, w Polsce za 100zł można mieć w pre-paid np w Orange z 6 GB i jeszcze kasa na koncie, albo 6GB za 30zł w T-Mobile, bierzesz trzy karty to za 90zł masz 18 GB.onken pisze:Jakieś kosmiczne ceny za te pakiety GB macie w de :-)
Więcej opcji u nas jest i lepsze pakiety

- wojteks
- *** Administrator ***
Przelicz 1:1 i już drogo nie będzie, 20 za 5GB to dobra cena w tamtych realiach.onken pisze:Jakieś kosmiczne ceny za te pakiety GB macie w de
Nie pomagam na PW!
- adziu82
- Mistrz bezprzewodowy
Wojteks, długi czas przeliczałem x4, więc jak miałem coś kupić to automatycznie ,, ale drogo''. A z tym 1:1 masz rację, 20 za 5 GB, to nie jest dużo, w Polsce znajdzie coś podobnego za 20 ? Chyba w T-Mobile za 20( nie jestem pewien ) jest 3 GB, rodzicom wziąłem taki net. 25 w Orange jest 1,25 GB.wojteks pisze:Przelicz 1:1 i już drogo nie będzie, 20 za 5GB to dobra cena w tamtych realiach.
- onken
- ** Moderator **
Ale czy 1:1 to tak do konca dobry przelicznik ? Ile się zarabia w de ? 1500-2000 euro ? I ile kosztuje wynajęcie mieszkania, opłaty, paliwo itp...
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
- adziu82
- Mistrz bezprzewodowy
Diesel 1,39 euro opłaty nie wiem do końca, ale z tego co słyszałem okolice Bremen 500 euro - 3 pokoje. Znajomy wynajmuje. Ale to już nie na tematonken pisze:I ile kosztuje wynajęcie mieszkania, opłaty, paliwo itp...

RAW
- wojteks
- *** Administrator ***
Nie do końca dobry ale i tak lepszy niż z przeliczenia waluty.onken pisze:Ale czy 1:1 to tak do konca dobry przelicznik
A ile w PL? Licząc do pensji to 1:1 będzie najlepszym odzwierciedleniem sytuacji.onken pisze:1500-2000 euro
Usługi są znacznie droższe w DE, paliwo w PL jest kosmicznie drogie do zarobków. Nie ma złotego sposobu przeliczenia takich rzeczy.onken pisze:I ile kosztuje wynajęcie mieszkania, opłaty, paliwo itp...
Nie pomagam na PW!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Kiedyś internet satelitarny oferowała TP. Teraz nie wiem.janeksroka pisze:A czy któryś z polskich operatorów oferuje internet satelitarny? Bo taki chyba mógłbym używać w Niemczech?
Na pewno jest Tooway w ofercie pre-paid.
Jeśli cię nadal to interesuje to:
- zakup sprzętu (antena z osprzętem, modem Tooway) 1490 zł,
- aktywacja 399 zł z pakietem 5 GB ważnym 3 miesiące,
- prędkość download do 20 Mb/s, upload do 2 Mb/s,
- doładowania 5 GB ważne miesiąc za 189 zł,
- doładowanie 10 GB ważne miesiąc za 319 zł.

Jeżeli koniecznie chcesz coś z Polski mieć w roamingu to pozostaje abonament z pakietami danych w roamingu w UE u Plusa (najlepsza opcja 1 GB na dany okres rozliczeniowy za 199 zł) lub T-Mobile (2 GB na 2 tygodnie za 199 zł) .
http://www.plus.pl/documents/16/eeb4d8d ... mencie.pdf
http://www.t-mobile.pl/pl/dlaciebie/obs ... l-and-surf
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Tak, usługa internetowa CP nie działa w roamingu.onken pisze:Polsat chyba nie ma żadnego roamingu
-
dziękuję bardzo za aktywność, nie było mnie trochę, obowiązki niestety gonią.
Pochwalę się jak coś wybiorę to będzie może dla innych
pozdrawiam
Pochwalę się jak coś wybiorę to będzie może dla innych

pozdrawiam