iPlus a Nokia 6230 ???

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
robines
Początkujący użytkownik forum

iPlus a Nokia 6230 ???

Post autor: robines »

Witam serdecznie.Jako nowy na forum proszę o pomoc.Kupiłem(tzn.czekam na jego odbiór) laptopa IBM T22.Mam także Nokię 6230 w Plus Biznes.Czy mogę jej używac do połączeń z internetem przez blutootha lub irdę za pomocą simdaty? Czy raczej szukac jakiegoś modemu? Jak to wszystko będzie bujało? Sprzęt będzie używany w Krakowie oraz Wadowicach. Jako nowicjusz bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam serdecznie.
robert.
Marens

Re: iPlus a Nokia 6230 ???

Post autor: Marens »

Możesz korzystać bez problemu przez Irdę jak i blutootha. Jest to dosyć dobry telefon, jeżeli chodzi o neta. Polecałbym połączenie przez Bluetooh, ponieważ Irda będzie ograniczała połączenie do 115kb\s ~ 10kb\s a Bluetooh 250kb\s ~ 30kb\s.
Marcin Stos

Post autor: Marcin Stos »

Mozesz również podpiąć się przez kabelek i też będzie nieźle smigało, nie zapomnij tylko o ladowaniu baterii, bo na necie siada bardzo szybko :cry:
A tak btw zorientuj sie czy w Krakowie w Twojej okolicy nie złapiesz UMTS w Plusie, może bedzie warto zainwestować w jakis modem lub tel z UMTS :?:
Nokia 6230 + DKU2 + iPlus
tomek-plusgsm

Post autor: tomek-plusgsm »

Hej..

dość długo użytkowałem tak SIMDATY, wlasnie z 6230, ale polecam Ci kabel, strzeż się IRDY :)

Sprawdź sobie czy jest UMTSowy BTS u Ciebie w okolicy, takowy BTSma zasięg do 600 metrów.

Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ