Jaki Aktywny Hub USB pod E3272 HiLink
Moderator: Moderatorzy
- elcidx
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Jaki Aktywny Hub USB pod E3272 HiLink
Witam,
Mam problem z moim połączeniem router - modem, albo się nie łączy, albo się połączy a potem zerwie to już po zakupie aktywnego huba firmy Digitus, niby aktywny a nie daje rady, jego zasilacz na wyjściu ma niby 2A.
Teraz poszukuję dobrego aktywnego Huba USB który w pełni zadowoli modem E3272 HiLink i będzie bez problemu działał z TpLink 1043ND.
Ilość portów, 3 to już wystarczająca liczba.
Cena jak najniższa tym lepiej, mierzę w przedział 50-100 zł co dobrego w tym zakresie cenowym można kupić?
Jakich hubów wy używacie do zasilania swoich modemów?
Mam problem z moim połączeniem router - modem, albo się nie łączy, albo się połączy a potem zerwie to już po zakupie aktywnego huba firmy Digitus, niby aktywny a nie daje rady, jego zasilacz na wyjściu ma niby 2A.
Teraz poszukuję dobrego aktywnego Huba USB który w pełni zadowoli modem E3272 HiLink i będzie bez problemu działał z TpLink 1043ND.
Ilość portów, 3 to już wystarczająca liczba.
Cena jak najniższa tym lepiej, mierzę w przedział 50-100 zł co dobrego w tym zakresie cenowym można kupić?
Jakich hubów wy używacie do zasilania swoich modemów?
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Jaki Aktywny Hub USB pod E3272 HiLink
Używam 2 sztuki tego:
http://www.komputronik.pl/product/10289 ... zarny.html
Obydwa poprawnie współpracują z z routerami MR-3420 i WDR-3600 z modemem E398, routery oczywiście na Gargoylu.
http://www.komputronik.pl/product/10289 ... zarny.html
Obydwa poprawnie współpracują z z routerami MR-3420 i WDR-3600 z modemem E398, routery oczywiście na Gargoylu.
- elcidx
Ile amperów ma zasilacz od tego Huba?
Modem będzie Ci działał bez podłączonego zasilania do Huba?
Modem będzie Ci działał bez podłączonego zasilania do Huba?
Tu jest podpis.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Tak na chłopski rozum nie elektruka, elektronika itp. Najtańsze cokolwiek byle były by 2 porty USB. Ładowarka to telefonu, tabletu z wpinanym kablem USB
I kabel USB to USB.
Zestaw o tyle fajny że prawdopodobnie już go większość ma gdzieś w pudłach z <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font>.

I kabel USB to USB.
Zestaw o tyle fajny że prawdopodobnie już go większość ma gdzieś w pudłach z <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font>.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Zasilacz ma 2 A, i modem działa także bez zasilacza HUB'a.
Właśnie to chyba jest zaleta tego HUB'a, że zasilanie przechodzi i z routera i z zasilacza, to tego nie ma ograniczenia prądowego na wyjściu USB, czyli praktycznie podłączając jedno urządzenie może ono dostać nawet te 2 A z zasilacza plus 0,5 A z USB routera.
W sumie, Twoja decyzja, ale u mnie to działa, obydwa kupiłem w komputroniku.
Właśnie to chyba jest zaleta tego HUB'a, że zasilanie przechodzi i z routera i z zasilacza, to tego nie ma ograniczenia prądowego na wyjściu USB, czyli praktycznie podłączając jedno urządzenie może ono dostać nawet te 2 A z zasilacza plus 0,5 A z USB routera.
W sumie, Twoja decyzja, ale u mnie to działa, obydwa kupiłem w komputroniku.
- elcidx
robertnik i w jaki sposób to ma zasilać modem i jednocześnie pozwolić na komunikację z routerem?
kmy
Chyba się na niego skuszę, z założenia powinien działać.
Rozumiem, że w specyfikacji ma już wpisaną obsługę linuxa? Bo ten co ja kupiłem nie miał i tutaj jest zonk z tego co się orientuję
Jaką długość ma kabel łączący huba z routerem?
kmy
Chyba się na niego skuszę, z założenia powinien działać.
Rozumiem, że w specyfikacji ma już wpisaną obsługę linuxa? Bo ten co ja kupiłem nie miał i tutaj jest zonk z tego co się orientuję

Jaką długość ma kabel łączący huba z routerem?
Tu jest podpis.
-
- Mistrz bezprzewodowy
W specyfikacji o linuxie nie piszą, ale piszą o systemie Mac OS, a to system Unixowy.
Kabel USB ma około 80 cm.
W systemie Windows jest widziany tak samo, jak koncentrator USB płyty głównej.
Nie wymaga żadnych sterowników.
Kabel USB ma około 80 cm.
W systemie Windows jest widziany tak samo, jak koncentrator USB płyty głównej.
Nie wymaga żadnych sterowników.
- elcidx
Ten co ja mam, instaluje się w systemie jako Generic USB Hub i może z tego są problemy?
Tu jest podpis.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Każdy się tak instaluje, te logilinki też, systemowe koncentratory z płyty głównej tez się tak instalują.
To na pewno nie w tym problem.
Czasem Huby maja także ograniczenie do 500mA na złącze USB a inne nie mają. Jeśli ma ograniczenie to w zasadzie problem jest ten sam co w Tp-linku i żaden zasilacz tu nie pomoże, nawet 10A bo ogranicznik prądu i tak przytnie zasilanie powyżej 500mA.
Te logilinki wygląda na to, że nie ograniczają prądu, przynajmniej tak uważam.
To na pewno nie w tym problem.
Czasem Huby maja także ograniczenie do 500mA na złącze USB a inne nie mają. Jeśli ma ograniczenie to w zasadzie problem jest ten sam co w Tp-linku i żaden zasilacz tu nie pomoże, nawet 10A bo ogranicznik prądu i tak przytnie zasilanie powyżej 500mA.
Te logilinki wygląda na to, że nie ograniczają prądu, przynajmniej tak uważam.
Ostatnio zmieniony 2014-09-07, 14:46 przez kmy, łącznie zmieniany 1 raz.
- elcidx
No to zaryzykuję i go zamówię, chociaż mam jakieś potwierdzenie, że działa poprawnie z innymi modemami na tym samym routerze.
Bo ogólnie ciężko znaleźć gdzieś jakieś info który hub by się nadawał, a kupowanie w ciemno to nieopłacalna zabawa, tutaj przynajmniej mam jakiś punkt odniesienia
Bo ogólnie ciężko znaleźć gdzieś jakieś info który hub by się nadawał, a kupowanie w ciemno to nieopłacalna zabawa, tutaj przynajmniej mam jakiś punkt odniesienia

Tu jest podpis.
-
- Mistrz bezprzewodowy
A daleko masz do Płocka?
-
- Mistrz bezprzewodowy
Tak jak każdy inny aktywny hub?elcidx pisze:robertnik i w jaki sposób to ma zasilać modem i jednocześnie pozwolić na komunikację z routerem?
- elcidx
kmy 140 w jedną stronę 
robertnik nie zajarzyłem za pierwszym razem
Tylko czy zasilanie dostarczone do jednego z portów w takim hubie przez kabel usb pójdzie na drugi port? Skoro hub ma oddzielne gniazdo zasilania. No i dochodzi problem posiadania kabla usb męski - męski
Swoje przejścia z problemem wykrycia tego modemu opisałem dokładniej tutaj:
http://eko.one.pl/forum/viewtopic.php?id=9414

robertnik nie zajarzyłem za pierwszym razem

Tylko czy zasilanie dostarczone do jednego z portów w takim hubie przez kabel usb pójdzie na drugi port? Skoro hub ma oddzielne gniazdo zasilania. No i dochodzi problem posiadania kabla usb męski - męski
Swoje przejścia z problemem wykrycia tego modemu opisałem dokładniej tutaj:
http://eko.one.pl/forum/viewtopic.php?id=9414
-
- Mistrz bezprzewodowy
Tam cenzura zasłoniła. To zestaw z pudła z przydasiami. Kabel link rzeczywiście jest rzadkością, trzeba sobie przylutować.
To nie jest sprawdzona konstrukcja i jak nie masz takiego pudła...
[ Komentarz dodany przez: krystianb: 2014-09-07, 20:28 ]
Takie słownictwo to nie u nas. Następnym razem będzie nagroda.
To nie jest sprawdzona konstrukcja i jak nie masz takiego pudła...
[ Komentarz dodany przez: krystianb: 2014-09-07, 20:28 ]
Ostatnio zmieniony 2014-09-07, 19:28 przez robertnik, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Ja kupiłem coś takiego (UNITEK Y-206P 2A) i jestem zadowolony http://allegro.pl/maly-hub-usb-aktywny- ... source=mlt
Miałem E3272 podpiętego pod usb w laptopie na 2 metrowym przedłużaczu, sygnał LTE był słabiutki co chwile rwał połączenie. Jeśli przeniosłem w miejsce gdzie był lepszy sygnał to nie bylo problemu. Po kupnie tego huba nadal sygnał słabiutki ale nie rwie połączenia.
Miałem E3272 podpiętego pod usb w laptopie na 2 metrowym przedłużaczu, sygnał LTE był słabiutki co chwile rwał połączenie. Jeśli przeniosłem w miejsce gdzie był lepszy sygnał to nie bylo problemu. Po kupnie tego huba nadal sygnał słabiutki ale nie rwie połączenia.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Przepraszam, ale nie rozumiem, a Ty nie uzasadniłeś edycji. Nagroda za co?[ Komentarz dodany przez: krystianb: 2014-09-07, 20:28 ]
"Pudło z pier_ołami" _=d jest czym? Niezgodnym z regulaminem, obraźliwym lub w jakimkolwiek sposób naruszającym cokolwiek?
Będę bardzo wdzięczny za wytłumaczenie. Zdawało mi się że to zwyczajny błąd skryptu z cenzurą, a nie co innego.
-
- Stały użytkownik forum
Powoli tu się robi druga elektroda 

- elcidx
No i dotarł do mnie hub LogiLinka polecony przez KMY: http://www.komputronik.pl/product/10289 ... zarny.html
I działa
Oczywiście trzeba będzie dłużej po testować, ale jak dotąd 2/2 udane próby łączy się sam bez problemów.

Pingi do modemu jak i routera po 1 ms.
Jak na razie bez anteny.
Jedyny minus tego huba to mocno świecąca dioda, trzeba będzie ją zakleić
I działa

Pingi do modemu jak i routera po 1 ms.
Jak na razie bez anteny.
Jedyny minus tego huba to mocno świecąca dioda, trzeba będzie ją zakleić

Tu jest podpis.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Regulamin punkt III.7.c. Z pełną premedytacją omijałeś cenzurę. Teraz czynisz to ponownie.robertnik pisze:Niezgodnym z regulaminem,
Skrypt na forum jest perfekcyjny i nieomylny.robertnik pisze:Zdawało mi się że to zwyczajny błąd skryptu z cenzurą, a nie co innego.
Zgrywus Jak się nie podoba to nikt tu Ciebie na siłę nie trzyma.
/EOT.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Mistrz bezprzewodowy
A to nie jest prawda.krystianb pisze:Regulamin punkt III.7.c. Z pełną premedytacją omijałeś cenzurę. Teraz czynisz to ponownie.
Wypowiedź nie była ani wulgarna, ani ukryta "pod _ _ i ***".c. wulgarne wypowiedzi (także ukrywane pod _ _ i ***)