Play LTE na kartę
Moderator: Moderatorzy
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Play LTE na kartę
Tak jak w temacie, potrzebuję na kilka dni drugą kartę, w opisie na stronie jest, że:
Przetestuj internet LTE - aktywuj usługę Darmowy Internet LTE i korzystaj z nielimitowanego pobierania danych w zasięgu LTE.
Usługa jest ważna przez Okres ważności połączeń internetowych w ramach startera. Po tym terminie możesz znów bezpłatnie uruchomić usługę, jeśli masz 30 zł na koncie.
Czyli jak kupię starter to za pierwszym razem nie potrzebuję tych 30 złotych tylko ważne ileś tam dni konto, dobrze myślę ?
Przetestuj internet LTE - aktywuj usługę Darmowy Internet LTE i korzystaj z nielimitowanego pobierania danych w zasięgu LTE.
Usługa jest ważna przez Okres ważności połączeń internetowych w ramach startera. Po tym terminie możesz znów bezpłatnie uruchomić usługę, jeśli masz 30 zł na koncie.
Czyli jak kupię starter to za pierwszym razem nie potrzebuję tych 30 złotych tylko ważne ileś tam dni konto, dobrze myślę ?
Plus 20GB/ Play 55GB / Huawei E5170 LTE / Huawei E3131
Play
http://www.speedtest.net/result/3633946541.png
Plus
http://www.speedtest.net/result/3537145216.png
Play
Plus
-
- Stały użytkownik forum
Re: Play LTE na kartę
Dobrze myślisz, musisz tylko mieć dodatnie konto na karcie.
-
Ok, dzięki. A orientujesz się może ile jest ważne konto w starterach 300MB i 2GB?
Plus 20GB/ Play 55GB / Huawei E5170 LTE / Huawei E3131
Play
Plus
Play
Plus
-
- Mistrz bezprzewodowy
2GB za 19,90 zł przez 14 dni od pierwszego połączenia z internetem.
-
- Mistrz bezprzewodowy
To z plusa? Jak tak to w poniedziałek prezentują jakąś nową ofertę właśnie prepaid(info z forum Plusa, wątek o Power LTE). Poza tym LTE działa w starterach Play, RBM i Orange(może u niektórych virtualnych).
EDIT
Wstałem dopiero.... Doczytałem w temacie że to Play.
EDIT
Wstałem dopiero.... Doczytałem w temacie że to Play.
- onken
- ** Moderator **
Może się będę powtarzał ale na nie przeciążonych BTSach Plusa, Polsatu nic nie pobije z prędkościami :-)
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Guru bezprzewodowy
A co to ma wspólnego z tematem? Z takimi postami wchodzącymi w tyłek Panu S zapraszam na Plus Forum.Tam maja nawet dział do tego.
Ostatnio zmieniony 2014-09-06, 16:51 przez matek451, łącznie zmieniany 1 raz.
- onken
- ** Moderator **
Ja nikomu w nic nie włażę, wypraszam sobie takie insynuacje 
Każdy ma prawo mieć swoje zdanie, Ty za to zachwalasz badziewnego Playa i nie mówię że na każdym kroku włazisz bez mydła P4....
Poczekaj jeszcze 2-3 miesiące a z 70 Mb/s zrobi się max 30... tak jak połowa czy 70 % z obiecanych 150 Mb/s Plusowych
Edit
A sorry, zapomniałem że dawałeś screeny że już w godz 17-22 jest około 30.... gdzie ja w Polsacie mam cały czas pod 90 a minimum ok. 80 Mb/s
Serio chcesz tak wszystkich do tej sieci przekonać... ??

Każdy ma prawo mieć swoje zdanie, Ty za to zachwalasz badziewnego Playa i nie mówię że na każdym kroku włazisz bez mydła P4....
Poczekaj jeszcze 2-3 miesiące a z 70 Mb/s zrobi się max 30... tak jak połowa czy 70 % z obiecanych 150 Mb/s Plusowych
Edit
A sorry, zapomniałem że dawałeś screeny że już w godz 17-22 jest około 30.... gdzie ja w Polsacie mam cały czas pod 90 a minimum ok. 80 Mb/s
Serio chcesz tak wszystkich do tej sieci przekonać... ??
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
- elcidx
Gdybym wiedział że można włączyć jeszcze przed doładowaniem 30 zł to bym trochę zaoszczędził.
Offtop:
Pomijając fakt, że internet na tych samych zasadach w plusie jest prawie dwa razy droższy.
Plus wali lejki ludziom jak chce, i to w najwyższym abo również.
Chyba nie bierzesz pod uwagę faktu, że nie każdy jest w zasięgu plusa.
Play przynajmniej nie wciska gruszek na wierzbie co do osiąganych prędkości, po prostu mówi jak jest.
Tak czy siak nawet 30 Mbps to wystarczająca prędkość do 99% populacji.
Ty swoich 150 Mbps nie wykorzystasz bo po 300 GB dostaniesz obowiązkowy lejek.
W Play można do końca roku testować za "darmo" i samemu wyciągnąć wnioski. Podejrzewam, że po tym czasie będzie też i jakaś oferta na kartę z LTE unlimited. W plusie tego nie uświadczysz.
No i co dla mnie przy podpisywaniu jakiejkolwiek umowy ma ogromne znaczenie, jeśli bierzesz sprzęt w abonamencie to w Plusie nie jest on twoją własnością! Po zakończeniu umowy musisz go oddać, a jak zniszczysz to płacisz. Jak dla mnie to słaba opcja (chociaż i tak zawsze wolę kupić samemu sprzęt bo w ogólnym rozrachunku wychodzi taniej.)
Offtop:
Pomijając fakt, że internet na tych samych zasadach w plusie jest prawie dwa razy droższy.
Plus wali lejki ludziom jak chce, i to w najwyższym abo również.
Chyba nie bierzesz pod uwagę faktu, że nie każdy jest w zasięgu plusa.
Play przynajmniej nie wciska gruszek na wierzbie co do osiąganych prędkości, po prostu mówi jak jest.
Tak czy siak nawet 30 Mbps to wystarczająca prędkość do 99% populacji.
Ty swoich 150 Mbps nie wykorzystasz bo po 300 GB dostaniesz obowiązkowy lejek.
W Play można do końca roku testować za "darmo" i samemu wyciągnąć wnioski. Podejrzewam, że po tym czasie będzie też i jakaś oferta na kartę z LTE unlimited. W plusie tego nie uświadczysz.
No i co dla mnie przy podpisywaniu jakiejkolwiek umowy ma ogromne znaczenie, jeśli bierzesz sprzęt w abonamencie to w Plusie nie jest on twoją własnością! Po zakończeniu umowy musisz go oddać, a jak zniszczysz to płacisz. Jak dla mnie to słaba opcja (chociaż i tak zawsze wolę kupić samemu sprzęt bo w ogólnym rozrachunku wychodzi taniej.)
Tu jest podpis.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
No niestety ale bardzo włazisz, jesteś za bardzo stronniczy. Udajesz że nie, ale widać że masz powiązania. Do każdej obiektywnej osoby dociera że przez tyle miesięcy play gra uczciwie i nie stosuje lejka tylko do ciebie nie, dziwneonken pisze:Ja nikomu w nic nie włażę

-
- Guru bezprzewodowy
Kolego to temat o pre-paid Play a ty wyjeżdżasz z Power LTE Plusa i piszesz non stop o swoich prędkościach.Od tego mamy Hyde Park .Tam nabijaj sobie posty tymi testami. Na forum użytkownicy potrzebują fachowych porad a nie twoich ciągłych przechwałek o rekordach na LTE w CP. O atrakcyjności oferty mobilnego internetu na abonament czy pre-paid decyduje nie tylko prędkość. Oferta bez limitu na LTE w Play, RBM pre paid czy na taryfie głosowej jest na tyle atrakcyjna, ze można ją polecać. Poczytaj na forum to się przekonasz. W przeciwieństwie do ciebie mam oferty wszystkich operatorów i korzystam w poradach z bogatego doświadczenia w tym temacie. Co ciekawe to fanboye Plusa zarzucali mi stronniczość gdy proponowałem Orange użytkownikom w czasach gdy ten miał bardzo atrakcyjne oferty z DUK.Teraz was pocieszę w moim prywatnym rankingu Plus nie jest ostatni a dla klientów ze SmartDom nawet pierwszy.
- onken
- ** Moderator **
Darku
Ale ile miesięcy ??
Przecież to wszystko było testowe a % ilu użytkowników sieci Play mogło używać LTE ??
10-15 % ?
LTE z Polsatu używam już od 3 lat gdzie Play wtedy ściemniał z 4G mając 3G
To było uczciwe ??
Mam w 3 a teraz już nawet w 4 lokalizacjach Polsat i mimo różnych innych problemów nie zawiodłem się nigdy na ich LTE
Poczekajmy i zobaczymy jak ilość userów LTE Playa wzrośnie czy wtedy też ta ich sieć będzie tak chwalona... Szczerze wątpię
Do Was to nie dociera że lejków było brak bo i obciążenie nie było za duże...
Na 99 % wszystko się zmieni jak im zacznie sieć pękać w szwach
Do Was nie dociera że to jest operator któremu zależy nałapać klientów by drogo się sprzedać, wystarczy poczytać o różnych problemach głosowych jakie mają użytkownicy tej sieci ( w tym i ja )
Ok, ale to off-top więc rozumiem że może kogoś wkurzać że tu piszę ale nie potrafię zdzierżyć jak wszyscy zachwalają tak Playa który jeszcze nie ma dobrze uruchomionego komercyjnie LTE
Ale ile miesięcy ??
Przecież to wszystko było testowe a % ilu użytkowników sieci Play mogło używać LTE ??
10-15 % ?
LTE z Polsatu używam już od 3 lat gdzie Play wtedy ściemniał z 4G mając 3G
To było uczciwe ??
Mam w 3 a teraz już nawet w 4 lokalizacjach Polsat i mimo różnych innych problemów nie zawiodłem się nigdy na ich LTE
Poczekajmy i zobaczymy jak ilość userów LTE Playa wzrośnie czy wtedy też ta ich sieć będzie tak chwalona... Szczerze wątpię
Do Was to nie dociera że lejków było brak bo i obciążenie nie było za duże...
Na 99 % wszystko się zmieni jak im zacznie sieć pękać w szwach
Do Was nie dociera że to jest operator któremu zależy nałapać klientów by drogo się sprzedać, wystarczy poczytać o różnych problemach głosowych jakie mają użytkownicy tej sieci ( w tym i ja )
Ok, ale to off-top więc rozumiem że może kogoś wkurzać że tu piszę ale nie potrafię zdzierżyć jak wszyscy zachwalają tak Playa który jeszcze nie ma dobrze uruchomionego komercyjnie LTE
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Guru bezprzewodowy
Nie masz pojęcia o czym piszesz. Korzystasz tylko z LTE CP i nie masz porównania z innymi sieciami. Powtarzasz utarte slogany na temat Play i ich taryf głosowych.95% narzekających nawet nie potrafi włączyć roamingu krajowego. Play od 10 m-cy udostępnił LTE bez limitu dla wszystkich taryf głosowych, internetowych a nawet pre-paid.Właśnie po to aby sprawdzić jak działa sieć.Początkowo zastosował limity prędkości, z których zrezygnował gdy sieć dała radę. No a teraz wprowadził no-limit również na własnej sieci 3G.W Plusie tego nie uświadczysz , wytłumacz to tym, którzy nie mają LTE w Plusie/CP. Nie pisz bzdur, Play ma własną dobrze rozbudowana sieć LTE1800 , pokrywającą 58% populacji kraju, którą zbudował w niecały rok. Mobyland z CenterNet budował ją 4 lata i pokrywa 67% populacji. Dynamika rozbudowy jest po stronie Play. Midas od pewnego czasu nie rozwija sieci i trzeci etap budowy LTE1800 z 700 BTS-ami został wyhamowany. Takie są fakty, twoje uprzedzenia i teksty o nałapaniu klientów nie mają znaczenia.
- wojteks
- *** Administrator ***
Od kiedy? W CP tak jest.elcidx pisze: jeśli bierzesz sprzęt w abonamencie to w Plusie nie jest on twoją własnością!
Nie pomagam na PW!
- onken
- ** Moderator **
To wytłumacz mi dającej radę sieci dlaczego w godzinach szczytu masz już połowę tej prędkości ktorą miewasz maksymalną ? Nie za wszcześnie na 50 % mocy ?? Powtarzam cały czas że Polsat nie jest idealną siecią ale ma przynajmiej w Krakowie i okolicach od 3 lat prawie zawsze maksymalne osiągi i do tego SmartDom mam. Jesteś w błędzie, testowałem różne sieci choć głównie na 3G, bo nie mieli LTE. Oczywiście wielkim minusem Polsatu jest brak no-limit 3G ale mnie to akurat rybka. W poniedziałek mam dostać Playa na 6 miesięcy LTE na firmę i chętnie podzielę się wynikami ich sieci. A Midas jak już pisałem, podział kapitału i tyle.
Ostatnio zmieniony 2014-09-06, 18:57 przez onken, łącznie zmieniany 1 raz.
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
onken pisze:Ale ile miesięcy ??
I widzisz nawet to przemawia na korzyść Play. Testować mógł każdy kto był w zasięgu i może to robić do tej pory bez limitu. A co zrobił Plus? losowanie nielicznych "szczęśliwców" którzy dostali jakiś limit miesięczny i po kilku miesiącach testowania od razu start komercyjny. Diabeł tkwi w szczegółach, prędkość nie jest najważniejsza a ogólny wizerunek. Posiadam Play-a i Plusa od lat, krócej t-mobile i moja sympatia jest najbardziej po stronie Play, chociaż akurat u siebie z tych sieci w play mam najgorsze osiągi. Obsługa klienta, strona zarządzania usługami to przepaść na korzyść Play. Dodzwonić się do Plusa to pół godziny czekania i tabletka uspokajająca, do play jeden sygnał i od razu konsultant. Ogólna świeżość innowacyjność, konkurencyjne ceny które zmusiły do obniżki beton W3, po prostu lubię za to tą sieć i jużonken pisze:

- elcidx
Racja wojteks mój błąd w CP tak jest. Jeden właściciel więc można to przeoczyć.
Tu jest podpis.
-
- Guru bezprzewodowy
Test ze spadkiem prędkości wykonany w innym pomieszczeniu na sieci przedłużonej przez transmiter PLC D-Linka. Niestety spory dystans, i aluminium powoduje takie spadki. W sobotni wieczór tak http://www.speedtest.net/my-result/3741329959 czyli 70% z maksymalnej.Masz zasięg LTE w CP to subiektywnie chwalisz. 33% może o nim pomarzyć. Polsat i CP nie posiadają własnej sieci LTE tylko z niej korzystają.Nie zmienia to faktu, że od kilku miesięcy ich zasięg LTE nie rośnie.Powiązany z nimi Midas nie wdraża trzeciego etapu budowy LTE1800. A oferta głosowana 6-mcy, którą bierzesz na firmę z LTE bez limitu nie ma konkurencji.W Plusie nie uświadczysz.Mam taką, tylko prywatna za 9,90 Tylko do Play z 2GB internetu i LTE no-limit.Pobieram po 400-500GB bez jakiegokolwiek lejka z prędkościami 50-60Mb/s.Czego i tobie życzę.
-
Ludzie przestańcie z tymi prędkościami
w plusie mam około 45Mb/s T-mobile 35 a play 25. Film w Plus ściągam w 5 minut, T-mobile 6 minut, Play 7minut
Więcej różnic w użytkowaniu neta między tymi sieciami nie zauważyłem. Na poziomie tych prędkości to już w zasadzie na granicy iluzji 

-
- Guru bezprzewodowy
Całkowicie popieram. Prędkości to nie wszystko. A Play 24 raczej bez konkurencji. Zarządzam 5 usługami. Choć ICOK w CP też niezły.
-
- Stały użytkownik forum
Panowie Matek i Onken.. Dlaczego Wy się tak tniecie o każde słowo. Wasze opinie są już wszystkim znane. Następne wpisy już nic nowego nie wnoszą. W kolejnych wątkach tylko przestawiacie kolejność słów ale treść ta sama. Może najwyższy czas byście przestali czytać swoje posty lub przynajmniej przestali je komentować. Udzielajcie rad jak dotychczas ale przestańcie zwracać na siebie uwagę. Pozwólcie pytającym (szukającym pomocy) wybrać tego bardziej wiarygodnego lub też lepszą rade dla siebie. Tak generalnie obaj macie racje. Różnicie się tylko podejściem do tematu. Matek daje dobre rady i poleca operatora który w danej chwili oferuje najlepsze warunki (nie zawsze tego samego). Onken jest zafascynowany szybkością a dodatkowo sieć wybrana przez niego w jego lokalizacji działa bardzo dobrze. U mnie dotychczas ta sieć także jest najszybsza. Patrzę jednak i na oferty innych i dla mnie najlepsza jest oferta Play. Jeszcze 2 dni temu nie była. Wczoraj pojawiło się LTE i wszystko jasne. Każdy ma inne potrzeby. Dla każdego słowo bez limitu znaczy co innego. Dla mnie dla przykładu 30 GB. Nigdy nie miałem limitów ale gdybym się pomylił troszeczkę to za dodatkowe 10 zł skoryguje błąd. Oczywiście są tacy którzy potrzebują TB-ty. Pytanie tylko czy sieci radiowe są dla nich ? Nie traktuję tego postu jako okazji do następnej bezsensownej dyskusji. Panowie napijcie się wody i udzielajcie porad na temat. A może zamiast wody.. Panowie
Zycie jest zbyt krótkie...

-
- Mistrz bezprzewodowy
Coś tam wniosą. Play sprzedaje też z konsolą,więc polityka blokowania portów jest inna, a kto wie może IP na LTE jest widziane z zewnątrz...
Dla oferty z kamerą(monitoring) widziane jest na pewno.
Dla oferty z kamerą(monitoring) widziane jest na pewno.