Internet Play się rozłącza co 30s
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Internet Play się rozłącza co 30s
Witam mam problem z internetem mobilnym play. Po połączeniu po jakiś 30s słychać dźwięk odłączenia modemu i internet się rozłącza i tak w kółko. Wczoraj zmieniłem płytę główną, procesor, ram i zmieniłem system z 32 na 64bit(7), wcześniej chodził bez zarzutu, ale dzisiaj rano chodził normalnie dopiero teraz zaczęło mu coś odwalać. Reinstalowałem już play online i resetowałem komputer. Zmieniła się też ikonka w tray'u wcześniej była siła zasięgu teraz jest monitor z kablem cały czas czy jest internet czy nie ma i w Play online pisze że cały czas jest połączony.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Re: Internet Play się rozłącza co 30s
Jaki to modem?
-
- Użytkownik forum
Przepraszam że nie odpowiadałem. Modem to był huawei e173u-2 ale po przesiadce na huawei e3131 nic się nie zmieniło. Modem był na przedłużce USB 2m i to prawdopodobnie ona była walnięta chociaż pendrive'y działają bez zarzutu. I w związku z tym mam problem z zasięgiem w godzinach 18-22 zasięg znika prawie całkowicie. Download jest na poziomie 60-100 kb/s podczas, gdy o godzinie np. 23 jest to 1-1,2 mb/s czy można coś z tym zrobić metodą chałupniczą?
PS. Czy jest różnica czy podłączymy modem pod USB 2.0, a 3.0?
PS. Czy jest różnica czy podłączymy modem pod USB 2.0, a 3.0?
- wojteks
- *** Administrator ***
Dokupić dobrej jakości przedłużacz USB, na końcu zastosować aktywny HUB USB i do niego dopiero podłączyć modem. Druga opcja to antena zewnętrzna.revo205 pisze: czy można coś z tym zrobić metodą chałupniczą?
Teoretycznie USB 3.0 daje więcej prądu i powinno być lepiej pod warunkiem użycia przedłużacza USB 3.0.revo205 pisze:Czy jest różnica czy podłączymy modem pod USB 2.0, a 3.0?
Nie pomagam na PW!