Jest ten LTE czy nie?

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Cisek
Stały użytkownik forum

Jest ten LTE czy nie?

Post autor: Cisek »

Witam
Nie dawno Polsat zaproponował mi "korzystne" przedłużenie umowy, a z racji że do tej pory internet działał powiedzmy dobrze, to się zgodziłem. Problemem jest to że bez limitu jest tylko w LTE :) .

I stąd moje pytanie: Czy ja znajduję się w zasięgu LTE?

Do najbliższego BTS'a znajdującego się na ulicy Lubelskiej 89/95 w Radomiu(napisane że jest to Plusa ale Polsat chyba też z niego korzysta tak?) mam około 4.3 km.

Polsatowe mapy zasięgu podają 2 różne informacje: według mobilnej usługi nie łapię się, jednak gdy przełączy się na mapę stacjonarnej usługi( mniemam że chodzi że trzeba wtedy korzystać z anteny kominowej) już mam zasięg LTE.

Liczę że mi pomożecie bo nie wiem czy inwestować pieniądze w modem i antenę, czy siedzieć tak jak siedzę teraz w HSPA+.

Z góry dziękuję
matek451
Guru bezprzewodowy

Re: Jest ten LTE czy nie?

Post autor: matek451 »

Na jakich warunkach zgodziłeś się na przedłużenie w CP? Masz ofertę Power LTE, jeśli tak to jaką.Bez sprzętu, za ile i na jak długo?No i podaj lokalizację, bez tego trudno pomóc. CP/Plus w LTE korzysta z sieci LTE1800 Mobylandu.
Awatar użytkownika
Cisek
Stały użytkownik forum

matek451 pisze:Na jakich warunkach zgodziłeś się na przedłużenie w CP? Masz ofertę Power LTE, jeśli tak to jaką.Bez sprzętu, za ile i na jak długo?No i podaj lokalizację, bez tego trudno pomóc.
Dostałem 30GB za 59zł. Na ile? nie mogę dokładnie powiedzieć konsultant mówił coś o maju przyszłego roku, ale myślę że coś pomylił. Dokładniejsze informacje będę znał 22 września kiedy zacznie mi się nowy okres rozliczeniowy. Sprzętu nie dostałem (dlatego rozważam zakup).

Miejscowość to Sadków

Swoją drogą to konsultant usilnie wmawiał mi że z LTE u mnie nie będzie najmniejszego problemu
matek451 pisze:CP/Plus w LTE korzysta z sieci LTE1800 Mobylandu
To do najbliższego BTS'a Mobylandu mam 3.75 km bo ten znajduje się na ulicy Chorzowskiej 7
Ostatnio zmieniony 2014-09-09, 17:07 przez Cisek, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Post autor: onken »

Wygląda że dostałeś 25 + 5, mówił coś o limitach transferu po przekroczeniu prędkości ? Na BTsearch wybierz LTE i Plus

Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
Awatar użytkownika
Cisek
Stały użytkownik forum

onken pisze:Wygląda że dostałeś 25 + 5, mówił coś o limitach transferu po przekroczeniu prędkości ? Na BTsearch wybierz LTE i Plus
Dostałem tak jak mówisz 25 + 5 które na stronach Polsatu jest za 69 ale obniżyli o 10 zł bo mam u nich telewizję i dostałem też parę gratisów do telewizji.
Co do limitów mówił że będzie to działało że po ewentualnym przekroczeniu obniżą przepustowość łącza ale będzie działało.
Jeśli chodzi o BTS to wyżej poprawiłem informację
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Post autor: onken »

Jeśli ma to dość dobrze działać to przydałaby się antena LTE dual, np Cybertech 10tka

Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
ODPOWIEDZ