Internet LTE z Plusa/CP

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
weblogican
Użytkownik forum

Internet LTE z Plusa/CP

Post autor: weblogican »

Jestem zainteresowany ofertą internetu LTE od Cyfrowego Polsatu. Czy w mojej lokalizacji jest możliwość korzystania z tego standardu?
Baldwin
Stały użytkownik forum

Re: Internet LTE z Plusa/CP

Post autor: Baldwin »

Jest tam LTE plus/cp z BTS Mobyland. Jest także LTE z Play. Nie precyzujesz gdzie dokładnie mieszkasz wiec trudno o jednoznaczną odpowiedź. Powinieneś jednak sam sprawdzić w swojej lokalizacji skąd masz najlepszy zasięg i wtedy podjąć decyzję odnośnie dostawcy.
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

W Złotoryi możesz korzystać tylko z LTE Plusa/CP. Przed podpisaniem umowy zapoznaj się z regulaminem usługi http://www.cyfrowypolsat.pl/uploaded-fi ... er-lte.pdf i poczytaj jak naprawdę działa na forum http://www.plusforum.pl/viewtopic.php?f=100&t=14191
Awatar użytkownika
weblogican
Użytkownik forum

Jak to jest z tym internetem na próbę od Cyfrowego Polsatu? Jest całkowicie bezpłatny?
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Post autor: onken »

Płacisz za aktywację

Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
Awatar użytkownika
weblogican
Użytkownik forum

Ile wynosi ta opłata, bo nie mogę znaleźć tego w regulaminie? Opłata aktywacyjna jest jedyną opłatą w przypadku "internetu na próbę" przez 7 dni?
adixm
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: adixm »

Wszystko pięknie działa dopóki nie nastaje godzina 17/18 wtedy włączaja się magiczne lejki najpierw do 10Mb/s a potem do 5Mb/s, jak limit nie jest wykorzystany to w godzinach wieczornych jest nawet 40Mb/s. Oczywiście mój lejek powinien wynosić 20Mb/s, ale kto im zabroni mimo niewielkiego obciążenia stacji ograniczać prędkość jak im się podoba??Dobrze, że nie odebrało mi rozumu i nie zrezygnowałem z neo, a w przyszłym roku wezme Dropssa - 60zl za 20Mb/s to dobra cena w porównaniu do LTE - to tak na marginesie tylko moje przymyślenia w razie jakby ktoś planował podpisać umowe na 24m-ce, generalnie uważam że jak ktoś wieczorem korzysta z internetu to trzeba to sobie dobrze przemyśleć, bo takie zasady zwane FUP(fair usage policy będą w całej Polsce.
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Post autor: onken »

Umowa z Netią ?? Dziękuję, postoję ;)

Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
adixm
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: adixm »

onken pisze:Umowa z Netią ?? Dziękuję, postoję
Za to samo w Orange krzyczą 90zl, więc sprobuję zwłaszcza, że umowa na czas nieokreślony i zawsze mogę wrócić do neo(a podkreślam, że tu też zdarzają się problemy) Teraz przez 10 mcy mam równolegle i neo i Power LTE i po tym okresie się pomyśli z czego rezygnuje, a co będę miał nadal. Na razie widzę, że miałem zła klasę i prędkość 10Mb/s poza szczytem oraz 5Mb/s w szczycie, a teraz po poprawce odpowiednio 20/10Mb/s ale zobaczymy jak to dalej będzie wyglądać.
ODPOWIEDZ