Potrzebuję szybkiego porównania i opinii na temat dwóch anten:
1. Sorensen LTE 17dbi http://allegro.pl/antena-sorensen-lte-1 ... 65872.html
2. H4G dwie czarne pały

Kto ma takie i jakie są Wasze opinie, osiągi i przy jakich warunkach ?
Moderator: Moderatorzy
Duńsko brzmiąca nazwa na produkcie nieznanego producenta, podobno działa dobrze.encholex pisze:1. Sorensen LTE
Anteny helikalne, raczej średnio nadają się do tego typu zastosowań, rozwiązanie które już dawno przestało być używane przy WiFi.encholex pisze:H4G dwie czarne pały
Producent może i nie znany ale produkt w Polsce składany (nawet do rymu)wojteks pisze:na produkcie nieznanego producenta
Nie wierzę. "Duńskie" anteny w PL składane i tylko w PL do kupienia, chińszczyzną pod duńsko brzmiącą nazwą mi to śmierdzi.Andrzejz78 pisze:Producent może i nie znany ale produkt w Polsce składany
Jakieś zdjęcia poprosimy.tgurczy pisze: i większej tandety nie widziałem
Cyna alu się nie chwyci, wygląda na klasyczny chiński bardzo tani produkt.tgurczy pisze:Tylko że lut do aluminium nie trzyma
Czekałem aż ktoś coś takiego napiszetgurczy pisze:Tylko że lut do aluminium nie trzyma
To nie są gwoździe tylko nitytgurczy pisze:do nich przylutowane gwoździe
Znam trochę szczegółów ale o tym kiedy indziejNie wierzę
Wedle życzeniawojteks pisze:Jakieś zdjęcia poprosimy
Zawsze dzielę się swoją wiedzą w miarę możliwościencholex pisze:który coś wie, ale nie ze wszystkimi chce się podzielić
Jak pomalujesz na czarno (?) to antena będzie się nagrzewać od słońca co może spowodować deformację plastykowych elementów i elementów klejonychencholex pisze:odatkowo chciałbym się Was zapytać czy można taką antenę pomalować na czarno ?
wojteks napisal ze jest to helikal (antena srubowa). Helikale maja polaryzacje kolowa, nadajniki LTE/3G maja polaryzacje liniowa -> ta antena nie nadaje sie do tego, do czego chesz ja uzyc.encholex pisze:ktoś zagłosował również na dwupałkową, ale niestety pozostawił to bez komentarza.
Wobec tego czy jest szansa na uzyskanie jakichś wskazówek o których wspomniałeś w tzw. "zbędnym poście"Andrzejz78 pisze:Zawsze dzielę się swoją wiedzą w miarę możliwości
Miałem tu na myśli wskazówki "do poprawiania po fabryce" gdyby antena się rozpadła Przykro mi ale nic więcej nie miałem na myśliencholex pisze: Wobec tego czy jest szansa na uzyskanie jakichś wskazówek
Z chwilą gdy znikł mi sygnał LTE po prostu sprzedałem antenę Wymiarów też nie pamiętamencholex pisze:Masz też może jej wymiary ?
Jaki model posiadasz,
Rozebralem swoja antene i u mnie chyba tez promienniki sa zle przylutowane. W jaki sposob poprawiles luty? Wystarczy przetrzec promiennik papierem sciernymi potem normalnie zalutowac uzywajac topnika?Andrzejz78 pisze:Czekałem aż ktoś coś takiego napiszetgurczy pisze:Tylko że lut do aluminium nie trzyma![]()
Miałem to samo po dwóch tygodniach użytkowania anteny tylko że u mnie coś jeszcze się rozlało Ogólnie sam patent promienników rewelacja ale montaż poszczególnych elementów woła o pomstę do nieba Miałem napisać do gościa który ma kontakt z producentem ale skoro producentowi nie podobało się że umieściłem fotki zawartości anteny to niech się sami bujają problemem
To nie są gwoździe tylko nitytgurczy pisze:do nich przylutowane gwoździe
![]()
![]()
"Inżyniera" odpowiedzialnego za technikę montażu powiesiłbym za jaja Podstawowych praw fizykochemicznych gość nie zna
Ale żeby nie było że stałem się przeciwnikiem tej anteny to dodam że w 20min poprawiłem te buble i antena działa bez zarzutu
Podsumowując rozwiązanie promienników jak dla mnie rewelacyjne ale wykonanie bubel
Proponuję ten post i wcześniejszy dołączyć do tematu o tej antenie viewtopic.php?t=40552
[ Dodano: 2014-09-19, 21:17 ]Znam trochę szczegółów ale o tym kiedy indziejNie wierzę
Wedle życzeniawojteks pisze:Jakieś zdjęcia poprosimy
Zacznę od końca Mi też się obudowa rozsypała i z lenistwa powiesiłem goła antenęvarico pisze: Rozebralem swoja antene i u mnie chyba tez promienniki sa zle przylutowane. W jaki sposob poprawiles luty? Wystarczy przetrzec promiennik papierem sciernymi potem normalnie zalutowac uzywajac topnika?
PS Przy rozbieraniu anteny obudowa calkowicie sie rozsypala, nic sie nie stanie jesli powiesze antene w takim stanie (biorac pod uwage deszcz czy snieg)? Router sie nie zepsuje?