Jaki internet we wsi Lemierze .

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Przemo716
Użytkownik forum

Jaki internet we wsi Lemierze .

Post autor: Przemo716 »

Witam. Niebawem kończy mi się umowa z Orange i zastanawiam się czy przedłużyć internet z nimi na internet 3G ? Czy w ogóle to się opłaca bo do CDMA już nie mam nerwów mały deszczyk i internet już nie działa chodzi jak by nie było transferu . Jeśli chciał bym przedłożyć z nimi umowę to jak wywalczyć najkorzystniejsze warunki ? Jaki modem i antenę wybrać pod BTS w Bałtowie . Z góry dziękuje za pomoc.
Przemo716
Użytkownik forum

Re: Jaki internet we wsi Lemierze .

Post autor: Przemo716 »

Pobijam . Proszę o pomoc
Baldwin
Stały użytkownik forum

Re: Jaki internet we wsi Lemierze .

Post autor: Baldwin »

Internetem który posiadasz obecnie nie ma sobie co głowy zawracać. Najlepszy wybór z Bałtowa to oczywiście Orange / TMobile. Wygląda że działa tam Network i powinieneś być w zasięgu UMTS 900 i 2100. Na UMTS 2100 być może działa HSPA+DC. Musisz to sprawdzić osobiście. Gdybyś chciał trochę więcej pokombinować i może mieszkasz na górce to możesz sprawdzić LTE z Ostrowca. BTS Mobylandu jest koło huty. To trochę ponad 8 km. Wygląda na sporo ale to nie problem jeśli po drodze nie ma znaczącego wzniesienia. Dużo tutaj opisów ściągania LTE z większych odległości. W pierwszej kolejności zaopatrz się w dzisiejsze modem. Przetestuj to o czym napisałem i dopiero wtedy, wiedząc która z technologii działa najlepiej wybierzesz antenę. Zawsze możesz pytać. Kto pyta ..czasem otrzymuje odpowiedzi szybciej.. ;)
ODPOWIEDZ