zyznos321
A próbowałeś zgrać taki dump ze swojego modemu i sprawdziłeś że jest uszkodzony.(np brak IMEI itp)
Jak wgrasz dump z innego modemu to rozwalisz kalibrację swojego i nigdy nie będzie działał prawidłowo.
Jak w ogóle doprowadziłeś że modem został w download mode
lesiolo pisze:zyznos321
A próbowałeś zgrać taki dump ze swojego modemu i sprawdziłeś że jest uszkodzony.(np brak IMEI itp)
Jak wgrasz dump z innego modemu to rozwalisz kalibrację swojego i nigdy nie będzie działał prawidłowo.
Jak w ogóle doprowadziłeś że modem został w download mode
po zgraniu ze swojego modemu zawartość pliku to same linie tego typu:
Modem jest cały czas w trybie Download i nie chce z niego wyjść. Kupiłem go na allegro za grosze i nie wiem jaka jest jego przeszłość. Niewątpliwie jest z nim coś nie tak
Ostatnio zmieniony 2014-10-22, 09:35 przez zyznos321, łącznie zmieniany 1 raz.
OK, mam ten dump, nie dzieliłem się z internautami IMEI swojego modemu, więc wprowadziłem zmiany w pliku, w adresie 00550 zamiast liczby masz x-y - weź jakiś inny modem huawei i w tym miejscu znajdziesz adres i go podmień.
pozdrawiam i życzę miłej zabawy, a przede wszystkim uratowania swojego modemu:)
kondzi pisze:OK, mam ten dump, nie dzieliłem się z internautami IMEI swojego modemu, więc wprowadziłem zmiany w pliku, w adresie 00550 zamiast liczby masz x-y - weź jakiś inny modem huawei i w tym miejscu znajdziesz adres i go podmień.
pozdrawiam i życzę miłej zabawy, a przede wszystkim uratowania swojego modemu:)
Kondzi
Dzięki WIELKIE.... wieczorem będę testował
@edit
Niestety pomimo wgrania nvitems modem nadal nie wychodzi z trybu download.
Próby aktualizacji firmware cały czas kończą się takim błędem: