Kupiłem sobie router Huawei B593 i starter Play Online na kartę za 19zł z zamiarem przetestowania zasięgu LTE (Elżbietów, powiat garwoliński - BTS Trojanów). Internet chodził na początku 8Mbps, potem nawet 16 Mbps, a potem nagle i niespodziewanie spadł do 0.1Mbps. Mam środki na koncie. Na infolinii Play stwierdzili że nie mają problemów technicznych i wszystko na pewno jest w porządku. Zasięg mam ok 100 dBm - niby słabo, ale dlaczego w takim razie internet wcześniej działał? Gdyby nie działał wcale, zwaliłbym to na zasięg.
Ustawiałem ręcznie ANP, resetowałem ruter do ustawień fabrycznych. Co jeszcze mogę zrobić? Chciałem podpisać umowę z Play na abonament ale nawet nie mam jak przetestowac tego internetu. Z góry dziękuję Wam za pomoc.
[play LTE] Nagły spadek prękości internetu
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: [play LTE] Nagły spadek prękości internetu
Po pierwsze miło mi powitać nowego forumowicza
A masz minimum 30zł. na koncie, bo jeśli nie to Nielimitowane LTE działać nie będzie?
Szczegóły: http://www.play.pl/uslugi/darmowy-internet-na-30-dni/
Wymusiłeś tylko LTE na routerze, bo mogło w trybie AUTO przeskoczyć na HSPA?
Dodatkowo zalecam aktualizację firmware w routerze.

A masz minimum 30zł. na koncie, bo jeśli nie to Nielimitowane LTE działać nie będzie?
Szczegóły: http://www.play.pl/uslugi/darmowy-internet-na-30-dni/
Wymusiłeś tylko LTE na routerze, bo mogło w trybie AUTO przeskoczyć na HSPA?
Dodatkowo zalecam aktualizację firmware w routerze.
darekka
-
Mam wymuszone LTE. Nie mam 30zł, ale aktywowałem sobie usługę nielimitowane LTE przez okres ważności startera czy coś takiego. Wszystko byłoby spoko, tylko dlaczego internet najpierw działał a potem przestał? Przełączałem na wymuszone 3G, zero poprawy. Na wymuszonym 2G <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> się nie łączył. Na próbę założyłem kartę SIM Orange z telefonu i na niej internet 3G śmigał jak trzeba.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
A może mineło 14 dni od uruchomienia startera?
darekka
-
Internet zaczął działać równie nagle co przestał. Znowu osiąga 8Mbps. Zastanawia mnie jednak skąd ta nagła zapaść - konsultantka na infolinii twierdziła że nie ma żadnych problemów technicznych w moim rejonie.