Witam, zaktualizowałem oprogramowanie w moim TL-WDR4300 (najnowsze ze strony producenta), proces przebiegł pomyślnie, Przed instalacją zrobiłem backup ustawień , gdyż mam sporo przekierowań i zmian w stosunku do ustawień fabrycznych.
Jednak po wgraniu tego "config" nie mogę się zalogować do panelu ustawień. Wciąż monituje że hasło lub login są nieprawidłowe.
Cały zabieg próbowałem już robić trzy razy i zawsze występuje ten problem.
Hasło i login pamiętała mi przeglądarka, ale dla pewności posłużyłem się także programem który pokazuje z configu wszystkie hasła i są one identyczne z tymi jakie wpisuję.
Czy ktoś ma pomysł co tym zrobić ?
Oczywiście po resecie bez przeszkód loguję się przez admin/admin
TL-WDR4300 po aktualizacji nie rozpoznaje hasła
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: TL-WDR4300 po aktualizacji nie rozpoznaje hasła
mc55, może być też tak, że nowszy firmware w inny sposób obsługuje hasło (np. mocniejsze szyfrowanie, jakaś dziura/bug) i nic z tym nie zrobisz niestety.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Bądź nawet inna struktura pliku konfiguracyjnego. Ewentualnie można porównać pliki z obu wersji i próbować wkleić do nowego konfigurację ze starego.Jo_gurt pisze:mocniejsze szyfrowanie, jakaś dziura/bug
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Początkujący użytkownik forum
na moje nieszczęście chyba macie rację
szukałem na zagranicznych forach i podobne odpowiedzi spotkałem, a swoją drogą dziwne że producent zrobił taką gafę wydając nowe firmware

szukałem na zagranicznych forach i podobne odpowiedzi spotkałem, a swoją drogą dziwne że producent zrobił taką gafę wydając nowe firmware

- wojteks
- *** Administrator ***
To jest akurat normalne, wprowadzenie nowego firmware może na tyle istotnie zmieniać pewne rzeczy w konfiguracji że należy od nowa skonfigurować router. Backup ustawień służy tylko do przywrócenia ustawień w tej samej wersji firmware.mc55 pisze:a swoją drogą dziwne że producent zrobił taką gafę wydając nowe firmware
Nie pomagam na PW!