Tenda W303R filtrowanie po MAC

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Magic_coin
Początkujący użytkownik forum

Tenda W303R filtrowanie po MAC

Post autor: Magic_coin »

Witam.
Posiadam router tenda w303r i mam z min problem lub nie potrafię go używać.
Opcja blokowania na podstawie adresu MAC nie działa tak jak bym sobie tego życzył. Mianowicie korzystając z rozwijanej listy można (a tak mi się przynajmniej wydaje) zaprogramować dziesięć urządzeń do zablokowania, lecz blokowane jest tylko urządzenie które jest aktualnie wyświetlone na tej liście. Tak jak na mym screenie w tej chwili jest zablokowane urządzenie o nazwie PLAY (xperia play), ale pozostałe dwa urządzenia (komputer z win7 i tablet z androidem) które również są zaprogramowane nie są blokowane.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Tenda W303R filtrowanie po MAC

Post autor: wojteks »

Magic_coin pisze:Opcja blokowania na podstawie adresu MAC
Po co to robisz, wystarczy WPA2-PSK z odpowiednio mocnym hasłem.
Nie pomagam na PW!
Magic_coin
Początkujący użytkownik forum

Re: Tenda W303R filtrowanie po MAC

Post autor: Magic_coin »

Nie próbuje się zabezpieczać tylko okazjonalnie blokować kilka konkretnych urządzeń. Skoro jest taka opcja w ustawieniach routera to powinna działać. WPA2-PSK to swoją drogą xD

EDIT

Zauważyłem że komputery z windows blokuje, tylko jest problem z blokowaniem urządzeń z androidem.

OpenWRT i pochodne raczej nie pójdą na tym routerze?
ODPOWIEDZ