Jaki router kupic do internetu mobilnego orange

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
pawel1234q
Początkujący użytkownik forum

Jaki router kupic do internetu mobilnego orange

Post autor: pawel1234q »

Witam, kupiłem sobie ostatnio modem huawei e173 u2 w którym rozwaliło mi się wejście na antenę zewnętrzną. Teraz chciałbym sobie kupić jakiś router, żeby posiadał hspa z wbudowanym wejściem na kartę sim i wejściem na antenę zewnętrzną fme bo właśnie taką zakupiłem do modemu huawei i nie chciałbym kupować jeszcze raz jakiejś innej. Zależy mi właśnie, żeby był to router z wifi wtedy mógłbym neta udostępnić na cały dom. Nie interesują mnie routery z wejściem na modem usb. Istnieje taki router bardzo proszę o odpowiedz.
matek451
Guru bezprzewodowy

Re: Jaki router kupic do internetu mobilnego orange

Post autor: matek451 »

Z jakiej anteny korzystasz? w Orange łączysz się z BTS-em UMTS900 czy UMTS2100 NetWorks ?
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

pawel1234q pisze:żeby posiadał hspa z wbudowanym wejsciem na kartę sim
Mały wybór, powiedzmy Huawei b683 (to chyba najlepszy wybór) lub przyszłościowy z LTE Huawei b593s-22
pawel1234q pisze:wejściem na antenę zewnętrzną fme
Nie znam takiego, trzeba dołożyć przejściówkę z FME na SMA czyli coś takiego przykładowo http://allegro.pl/pigtail-konektor-3g-l ... 01375.html lub http://allegro.pl/zlacze-przejscie-mesk ... 53282.html
Nie pomagam na PW!
pawel1234q
Początkujący użytkownik forum

Post autor: pawel1234q »

wojteks może być i z tą przejściówką tylko właśnie, nie chciałem kupować nowej anteny. O to mi chodziło, bardzo Ci dziękuję :)
ODPOWIEDZ