Jaki internet w mojej miejscowości??

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
punto03
Stały użytkownik forum

Jaki internet w mojej miejscowości??

Post autor: punto03 »

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów,jako że jestem nowy na forum chciałbym się przywitać:) mam problem odnośnie wyboru internetu ,żaden internet po kablu ani radiowy nie wchodzi w grę-brak możliwości technicznych
zostaje mi tylko internet z jakiejś sieci tylko jaki?
moje wymagania nie są duże gdyż zadowoliła by mnie prędkość stała 2-3 Mb/s
nie znam się za bardzo na tych nadajnikach więc proszę o pomoc w wyborze sieci i oferty
moja lokalizacja Peresołowice 22-550 Werbkowice woj Lubelskie
Pozdrawiam i dziękuje za pomoc:)
Ostatnio zmieniony 2014-10-19, 07:26 przez punto03, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Jaki internet w mojej miejscowości??

Post autor: wojteks »

punto03 pisze:zadowoliła by mnie prędkość stała 2-3 mb/s
Żadna sieć nie gwarantuje prędkości.
Nie pomagam na PW!
punto03
Stały użytkownik forum

Zgadza się ale co jest najrozsądniejsze w moim wypadku?:)
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

W twoim przypadku i nie tylko wybór jest jeden , Play. Obecna oferta internetu 3G i LTE jest najkorzystniejsza . masz u siebie pewny zasięg 3G z BTS-a UMTS900 Werbkowice, Kościuszki1. Do tego znajdujesz się na krawędzi zasięgu LTE z tego samego BTS-a w technologii LTE1800.Odległość od niego około 5 km. Do korzystania z kazdej z tych technologii potrzebna odpowiednia antena na wybrane pasmo. W Play możesz na obydwu technologiach korzystać z nielimitowanego internetu. zapoznaj się z ich ofertą i regulaminami usług. Spokojnie uzyskasz wymagane prędkości. W Play oplaca się wziąć ofertę tylko SIM. Za 29,99 masz 25GB + noce bez limitu (0-9) za darmo. Pierwsze 6 m-cy internet nielimitowany. Potem jeśli chcesz no limit to dopłacasz 20 zł. czyli razem 49,99. Modem/router kupisz sam. Koszt modemu z LTE 150-200 zł. Router B-593s-22 do zastosowań domowych na Allegro, OLX to około 400 zł. Sprzęt w Play wychodzi 2-3 razy drożej. Weź internet na próbę w Play z modemem/routerem MiFi i sprawdź u siebie w terenie. Po testach zwrócisz i na stałe podpiszesz umowę tylko z SIM a sprzęt kupisz sam. Do tego odpowiednią antenę. Do 3G i UMTS900 koszt 100 zł , do LTE1800 antena Dual kosztuje 200 zł.
dzejk
Guru bezprzewodowy

Post autor: dzejk »

kolega wyżej dobrze mówi

sam możesz sprawdzić - mapę nadajników masz pod adresem http://beta.btsearch.pl/
po wejściu na stronę koniecznie zaznacz jeszcze UKE jako źródło danych (w ramce po lewej).
punto03
Stały użytkownik forum

hej dzięki za pomoc kupiłem dzisiaj starter z play i okazało się że ma jakiś marny zasięg prawie cały czas mam E czasami 3G a bardzo rzadko H nie wiem dlaczego skoro nadajnik jest tak blisko mnie Telefon obecnie ma w plusie i tu zasięg mam pół na pół raz 3G raz H Co o tym sądzicie?
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

BTS wcale nie jest blisko, 5 km nawet na UMTS900 to daleko szczególnie gdy korzystasz wewnątrz domu. W Plusie korzystasz z UMTS900 Aero2 przy Parkowej. W swojej lokalizacji niezależnie od operatora musisz się liczyć z zastosowaniem anteny zew. na wybrane pasmo. O Plusie i jego badziewnym Power LTE radzę nawet nie myśleć. Szkoda nerw na ten "limitowany wg. widzi mi się operatora" internet bez limitu :dobani: .
punto03
Stały użytkownik forum

Przepraszam za wprowadzenie w błąd zgadza się sprawdzałem w wewnątrz, gdy wyszedłem na zewnątrz zasięg mam cały czas H i prędkość pobierania danych nawet do 4Mb co jest dla mnie świetnym wynikiem w porównaniu z neo do 10 Mb/s gdzie zawsze jest mniej niż 1Mb/s

[ Dodano: 2014-10-19, 18:53 ]
Mam jeszcze jedno pytanko w salonie play mam wybrać formułę 4G LTE unlimited tylko sim bo kolega wyżej pisał coś o 3G dziękuję za pomoc
ODPOWIEDZ