TP-Link MR3420-szybkość i zasięg

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
kamcio100
Początkujący użytkownik forum

TP-Link MR3420-szybkość i zasięg

Post autor: kamcio100 »

Witam, piszę ponieważ zakupiłem nowy router TP-Link MR3420 i mam z nim problemy...

Mianowicie wymieniłem swój stary Pentagram P 6391, ponieważ chciałem wzmocnić sygnał WiFi, a ponadto zakupiłem większy pakiet internetowy. Poprzedni router miał słaby zasięg WiFi lecz na piętrze był on ,,Doskonały" i czy to na laptopie czy telefonie.. Prędkość dochodziła do 10MB/s i wszystko było OK..

Podłączyłem tego TP-linka z zamiarem iż wszystko będzie jeszcze lepsze a tutaj moje zdziwienie przeszło same siebie, słabszy zasięg, prędkość na granicy 2mb/s..

Robiłem szybką konfigurację i wszystko tak jak powinno być, lecz mój bezprzewodowy internet jeszcze bardziej się pogrszył..

Mógłby mi ktoś pomóc w tym? Może ja to jakoś źle skonfigurowałem czy coś ? Ale ustawiłem na 11bgn mixed, siła sygnału wysoka.. I nadal nic to nie pomogło..

Bardzo was proszę o pomoc, ponieważ wydając 140zł na router oczekuję że będzie on lepszy od routera za 50zł ..

Aha, do laptopa mam podłączony Asus N10 - nano, ale on jest kompatybilny z częstotliwością n i ma jakąś ,,rewolucyjną" antene w sobie ...

[ Dodano: 2014-10-28, 16:43 ]
No niestety testowałem u siebie już jak tylko się da, zmieniałem antenki i w tym i w tym i Pentagram jest znacznie lepszy, tzn wysyła mocniejszy sygnał niż TP link...

Ręce mi już teraz totalnie opadły ... Kupić router za 140zł który niczym się nie różni od mojego starego a ponadto z nim przegrywa..

Zmieniałem też kanały, na takie jakie program mi podpowiadał i nic to nie dawało ..
Więc niech mi ktoś to wytłumaczy teraz ... Standard N przegrywa z G... Jedna antenka (5DP) przegrywa z dwiema (2x5) ...
ODPOWIEDZ