Starter z internetem LTE

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Jemo
Specjalista bezprzewodowy-junior

Starter z internetem LTE

Post autor: Jemo »

Witam. Za miesiąc jadę do Polski i potrzebowałbym tymczasowego starteru jakiejś sieci komórkowej z internetem - najlepiej LTE. Który operator jest najbardziej opłacalny i jaki starter należałoby kupić?
KabelBW: 52Mb/s download / 2.5 Mb/s upload
E+ LTE: 55Mb/s download / 18Mb/s upload
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Starter z internetem LTE

Post autor: ja.michal »

Najbardziej opłacalny jest RedBull Mobile, ale stary starter za 9 zł (z puszką RedBulla był sprzwdawany) gdzie za 50 zł konto jest ważne 150 dni. Potem aktywujesz nielimitowane LTE co 30 dni. W praktyce, co miesiąc, masz 100 GB w pełnej prędkości, a powyżej prędkość może spaść, ale nie musi.
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Post autor: onken »

Trzeba tylko uważać żeby nie kupić nowej edycji starterów ;) , też z puszką ;)

Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

Tylko znajdź te stare za 9 zł. Graniczy z cudem, wszędzie nowe za 5 i 9 zł, z kontem na 100dni za 50 zł.
darekka
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: darekka »

Panowie ale nawet w nowych starterach LTE przecież nic nie kosztuje(doładowania można inaczej zainwestować). A jeśli komuś szkoda raz na 100dni zatankować za 5dych to za 27zł. ma Aero2-pomijam prędkość takiego internetu(ale nie trzeba tankować).
Generalnie każdy chciałby, żeby operator jeszcze mu dopłacał-ludzie jest za darmo LTE a czy po 100 czy 150dniach trzeba zatankować to i tak najlepsza oferta na rynku.
darekka
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

darekka, jak dla mnie to i oferta Playa na kartę jest ok. Doładowania od 50 zł w górę dają taki sam średni koszt miesięczny czyli 25 zł. Oczywiście różne bonusy GB. Za to można wydać jeszcze 15 zł - 10 zł na noc bez limitu i 5 zł na formułę WWW. Wtedy jeszcze lepiej wychodzi się z darmowym LTE bo WWW i noc nie powinny się liczyć do tych 100 GB.
bykmark
Użytkownik forum

Post autor: bykmark »

ja.michal pisze:darekka, jak dla mnie to i oferta Playa na kartę jest ok. Doładowania od 50 zł w górę dają taki sam średni koszt miesięczny czyli 25 zł. Oczywiście różne bonusy GB. Za to można wydać jeszcze 15 zł - 10 zł na noc bez limitu i 5 zł na formułę WWW. Wtedy jeszcze lepiej wychodzi się z darmowym LTE bo WWW i noc nie powinny się liczyć do tych 100 GB.
Też jestem tego zdania dlatego zainwestowałem w Play LTE.
Oczywiście wprowadzając inwencje twórczą użytkowanie może być niższe niż 25 zł na m-c mając na uwadze oferty doładowań.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

bykmark pisze: Oczywiście wprowadzając inwencje twórczą użytkowanie może być niższe niż 25 zł na m-c mając na uwadze oferty doładowań.
Fakt. ;)

No i w Play na kartę jest jeszcze plus w postaci czasowych promocji na GB, a jak wiadomo u nich się kumulują w ramach ważności konta.
ODPOWIEDZ