Witam,
tak się składa, że rodzicom niedługo wygasa umowa o internet z Orange, więc pomogłem im wybrać Play LTE Unlimited. Modem dokupuję osobno, więc chciałbym zakupić coś, co nie będzie gorsze od sprzętu który Play daje do 7 dniowych testów - HUAWEI E3272.
W testach wewnątrz budynku na parterze ok 2 metry od okna miałem 17/5 Mbps (dokładne wyniki ze speedtest dorzucę później). Dom znajduje się pomiędzy 4 nadajnikami Play'a w odległości 800-1200m, a modem będzie zlokalizowany na 1 piętrze gdzieś blisko okna.
Pytania:
1) Czy ten modem wystarczy, czy też mając do dyspozycji ok 180-200 zł zainwestować w coś lepszego? Może kupić coś tańszego?
2) W tym samym miejscu podpinałem modem pod TP-LINK'a TPL-3420v2 i całość działała stabilnie. Czy jest to sprzęt, który polecacie do obsługi LTE, czy lepiej zainwestować w coś innego? (słyszałem o problemach z zasilaniem, także w razie potrzeby zainwestuję w HUB USB).
Czy E3272 do Play LTE wystarczy, router do tego zestawu
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Czy E3272 do Play LTE wystarczy, router do tego zestawu
Dołóż i kup Huawei B593 jak to ma być stacjonarny użytek i do tego na zasadzie włącz i zapomnij.bialy pisze: czy też mając do dyspozycji ok 180-200 zł zainwestować w coś lepszego?
Nie, to sprzęt dla zapaleńców chcących walczyć z firmware, zasilaniem itp. zagadkami.bialy pisze:Czy jest to sprzęt, który polecacie do obsługi LTE
Nie pomagam na PW!