E173s2 zmiana softu

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
buzer
Stały użytkownik forum

E173s2 zmiana softu

Post autor: buzer »

Witam.Mam taki pomysł ale nie wiem czy wykonalny. Otóż mam modem Huawei E173s2.Na pewno ma simloka i działa tylko w sieci orange,i w związku z tym ma też ich oprogramowanie. Moje pytanie w tym temacie brzmi następująco. Czy jest możliwość zmiany oprogramowania na wersję (HiLink) . Wiem że działa to na przeglądarce, bo mam to samo na innym modemie do aero2. Mi to osobiście się holernie podoba,i dla tego też chciał bym zmienić.
Drugie sprawa. Jeśli nie ma możliwości zmiany na HiLink, to czy można zmienić soft na sieć play.Tak by modem działał jak oryginalne modemy play.Na pytanie dla czego chce to po zmieniać, odpowiedź jest prosta. Soft orange jest beznadziejny. Pierwszy raz mam w rękach z tej sieci modem i klne na czym świat stoi.Aplikacja orange jest według mnie zwykłym nie porozumieniem, jak nie bublem.
krionix
Początkujący użytkownik forum

Re: E173s2 zmiana softu

Post autor: krionix »

A play ma brandowanego mobile partnera, takze badziewie. Orange zapewne zrobil to samo, screenshota wstaw to bedzie jasne. To jest Mobile Partner i to z wycietymi funkcjami (w play przynajmniej). MP to soft ociezaly, zle napisany i nie potrzebny. Windows sam zadzwoni jak trzeba, bez tego durnego softu. Ino nie wyslesz SMS i nie odczytasz no ale do tego mozna raz na jakis czas MP wlaczyc. Dokladnie ten modem flashowalem na nie brandowany MP ale nie pamietam gdzie sciagnalem potrzebne rzeczy, musisz poczekac albo poszukac.
buzer
Stały użytkownik forum

Re: E173s2 zmiana softu

Post autor: buzer »

W tej chwili nie mam już jak zrobić scrin shot-a tego co ma orange, ale przy instalacji są dwie możliwości wyboru (orange free,i business everywhere) do tego można dodatkowo chyba doinstalować (sdreader) bynajmniej coś wspólnego z tym że modem robi jako pendrive. Natomiast jak chodzi o modem z play,to nie wiem czy jest to MP,ale jest to (PLAY ONLINE dla modemu H3131) Ale mam drugi taki sam modem H3131,i on jest jako HiLink.Czytałem po forach ze to samo można zrobić z E173s2.I najchętniej wywalił bym zawartość jaką dała sieć orange,i zrobił go jako HL.Coś mi się zdaje że temat na forum będzie ciężki :P to jutro przejde sie do pobliskiego serwisu,a jak nie to modem pójdzie do żyda ,booooo jak używam ,używałem różnych modemów ,ale ten wypierdek z softem orange jest porażką.Po za tym że po zaistalowaniu wydaje mi się że tworzy sobie z mojego kompa hotspota,to jeszcze lubi wywalić inne sterowniki od innych modemów. (synax error)
ODPOWIEDZ