Witam
Wczoraj na próbę pożyczyłem modem od dziewczyny ( E3372 ) by sprawdzić jak będzie działał internet na modemie który ma LTE. Mój obecny modem to Huwaei E173 podłączony kablem do routera MR 3420 V1 najnowsza wersja softu ze strony i wszystko zawsze śmigało dobrze.
Prędkość na starym modemie nie przekracza 6 mega. Na nowym wczoraj po 10 min udało mi się połączyć ( nie wiem w jakiej technologii ale podejrzewam, że HSPA+ ) i na modemie E3372 uzyskiwałem prędkość do 20 MBit/s. Wszystko działało fajnie przez kilkanaście godzin , dziś mnie rozłączyło i już za skarby świata nie mogę się połączyć przez router MR3420. Wskakuje wskaźnik sygnału około 45 procent, potem jest connecting i potem unplugged i tak w kółko.
Nie mam pojęcia co się stało i nie wiem czy jest jakiś plik .bin do tego modemu aby zainstalować go w routerze. Pod PC bezpośrednio na tym samym kablu modem łączy się normalnie, z tym, że komputer mam w takim miejscu, że tuta praktycznie zasięg jest znikomy, a tam gdzie stoi router zasięg jest znakomity jak na moje warunki ale nie mogę się połączyć.
Dlaczego działało, a teraz nie chce działać ? Czy można doinstalować coś do routera aby poprawić działanie tego modemu z nim ? Próbowałem zrestartować modem, odłączałem go od routera wiele razy. E173 śmiga E3372 śmigał 10 godzin i teraz nie chce się połączyć.
MR3420 + Huwaei E3372
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum