Wybór operatora i sprzętu do odbioru LTE
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Wybór operatora i sprzętu do odbioru LTE
Witam na wstępie napiszę ze nie znam się na nowinkach technicznych
Internet będzie wykorzystywany do przeglądania stron oglądania filmów i zabawy dla dzieci 12-16lat ,opłaty rachunków
Od niedawna zamieszkaliśmy z rodziną w Dobrzyniewie Dużym pod Białymstokiem nie ma możliwości doprowadzenia internetu z tak zwanego kabla ,więc rozważam zakup mobilnego LTE
Najbliższy nadajnik według mapy BTSearch znajduje się około 1km od mojego domu jest to nadajnik Plusa ,następni operatorzy są w obrębie 5km
Więc chyba będę zmierzał w kierunku Plusa
Co musiał bym zakupić by idealnie odbierać sygnał LTE i nie było z tym problemów
Jaki router ? czy potrzebna antena zewnętrzna ? co mam dokupić by idealnie odbierać sygnał w domu ?
Czy routery które oferują operatorzy są dobre, czy lepiej samemu coś dokupić i skomponować ?
Co myślicie o wyborze innego operatora który mam oddalone nadajniki ?
Czy Plus i Cyfrowy Polsat to samo ?
Jaka teraz jest według was najkorzystniejsza oferta na rynku, bo mam już mętlik w głowie po odwiedzinach w kilku salonach
Internet będzie wykorzystywany do przeglądania stron oglądania filmów i zabawy dla dzieci 12-16lat ,opłaty rachunków
Od niedawna zamieszkaliśmy z rodziną w Dobrzyniewie Dużym pod Białymstokiem nie ma możliwości doprowadzenia internetu z tak zwanego kabla ,więc rozważam zakup mobilnego LTE
Najbliższy nadajnik według mapy BTSearch znajduje się około 1km od mojego domu jest to nadajnik Plusa ,następni operatorzy są w obrębie 5km
Więc chyba będę zmierzał w kierunku Plusa
Co musiał bym zakupić by idealnie odbierać sygnał LTE i nie było z tym problemów
Jaki router ? czy potrzebna antena zewnętrzna ? co mam dokupić by idealnie odbierać sygnał w domu ?
Czy routery które oferują operatorzy są dobre, czy lepiej samemu coś dokupić i skomponować ?
Co myślicie o wyborze innego operatora który mam oddalone nadajniki ?
Czy Plus i Cyfrowy Polsat to samo ?
Jaka teraz jest według was najkorzystniejsza oferta na rynku, bo mam już mętlik w głowie po odwiedzinach w kilku salonach
-
- Guru bezprzewodowy
Re: Wybór operatora i sprzętu do odbioru LTE
Jeśli chcesz mieć problemy z limitem w internecie 'bez limitu" Power LTE to bierz Plusa/CP. Ponad 500 stron opinii "zadowolonych" klientów Plusa mówi samo za siebie http://www.plusforum.pl/viewtopic.php?f ... start=7605 Tą ofertę dyskwalifikuje niejasny regulamin , dowolnie interpretowany przez operatora. To oferta dla użytkowników, którym wystarczy 30-40GB limitu w "nielimitowanym" LTE Plusa.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Kolega wyżej ma rację Plus to najgorszy wybór jakiego można dokonać, powiem więcej daj na parę for ogłoszenie, że chcesz Power LTE a na pewno z okolic Białegostoku ktoś sie zgłosi i zapłaci Ci jeszcze z 6 abonamentów do przodu. Rozsądniejszym wyjściem będzie Play wg mapy jesteś w zasięgu i wg regulaminu wiesz że możesz z pełna dostępną prędkością przetransferować 100GB, choć podejrzewam że do LTE może być potrzebna antena no i oczywiscie router, najlepiej kup sobie Huawei B593 i nie bierz z Play bo się nie opłaca.matek451 pisze:Jeśli chcesz mieć problemy z limitem w internecie 'bez limitu" Power LTE to bierz Plusa/CP. Ponad 500 stron opinii "zadowolonych" klientów Plusa mówi samo za siebie http://www.plusforum.pl/viewtopic.php?f ... start=7605 Tą ofertę dyskwalifikuje niejasny regulamin , dowolnie interpretowany przez operatora. To oferta dla użytkowników, którym wystarczy 30-40GB limitu w "nielimitowanym" LTE Plusa.
-
Witam to już wiem od was żeby wybrać PLAY który jest w odległości 5-7km od domu Jaką mam zakupić antenę ? i czy będę miał po jej zamontowaniu Lte ?Bliższy nadajnik PLAY jest w wiosce Krynice i widzę go z okna odległość 5km następny nadajnik jest w miejscowości Fasty 7km od domu (na tyc h samych wieżach znajdują się nadajniki T- mobile ) Dostałem do kolegi na próbę router mobilny Huawei z kartą T-Mobile i jakoś to chodziło ping 89- prędkość pobierania 5 prędkoś wysyłania 0,80 tak zachowywał się T-MOBILE NIBY LTE ale wyświetlało na routerze 3g zamiast lte lub 4g Jaką sieć wybrać według was i jak dobrać urządzenia by to chodziło w technologi LTE
-
- Mistrz bezprzewodowy
To będzie chyba najlepszy wybór, choć zawsze możesz potestować też Orange(T-Mobile), tyle że 6km w kierunku Białegostoku to jednak już trochę daleko, choć z anteną niewykluczone.LOBO pisze:Bliższy nadajnik PLAY jest w wiosce Krynice i widzę go z okna odległość 5km
-
to co polecacie ?jaki sprzęt co dokupić ? i czy będzie działało LTE u mnie? 5,6,7km od nadajnika mieszkam Ciemny jestem w tym temacie
[ Dodano: 2014-11-12, 15:36 ]
czy taki zestaw będzie dobry czy może coś innego mam zakupić do odbioru LTE
http://allegro.pl/zestaw-router-lte-hua ... 07217.html
[ Dodano: 2014-11-12, 15:36 ]
czy taki zestaw będzie dobry czy może coś innego mam zakupić do odbioru LTE
http://allegro.pl/zestaw-router-lte-hua ... 07217.html
-
czy ktoś może mi pomóc?
podsyłam link do nadajnika w Krynicach który widzę z okna
http://btsearch.pl/szukaj.php?search=kr ... 1&mode=adv
podsyłam link do nadajnika w Krynicach który widzę z okna
http://btsearch.pl/szukaj.php?search=kr ... 1&mode=adv
-
- Guru bezprzewodowy
Wybór routera OK ale to starsza wersja u-12. Były problemy z FW i antenami zew. O antenie trudno coś powiedzieć. sprawdzony zestaw to B-593s-22 i Cybertech Dual LTE 15dBi. Do kupienia za 600-650 zł.