Huawei E3372 Polska dystrybucja z Play

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Krynioski
Początkujący użytkownik forum

Huawei E3372 Polska dystrybucja z Play

Post autor: Krynioski »

Witam serdecznie,

To mój pierwszy post :)
Chcę kupić mój pierwszy modem a dokładnie Huawei E3372 hilink koniecznie w czarnej obudowie. Mam już taki upatrzony z play, lecz jest on w wersji zwykłej. Czytałem że można zmieniać firmware w E3372 lecz opisy jakie znalazłem dotyczyły tylko hilink na zwykły z możliwością powrotu.
Przed zakupem chcę mieć pewność że będę mógł wgrać firmware od wersji hilink a później docelowo na firmware hilink modowane umożliwiające zmianę, wymuszanie pasma na UMTS/HSPA+ itp.

Trochę już wałkowałem temat wyboru modemu i myślę że to dobry wybór, co o tym sądzicie ?. Współpracować będzie z TP-Link TL-WDR4300 początkowo z Aero2 a później coś z LTE

PS czy modowana wersja firmware umożliwia upnp i przekierowanie aby można było dostać się do sieci z zewnątrz (zakładając że taka opcja u operatora będzie wykupiona). Można zmienić IP modemu ? Jeśli nie to jaki modem to umożliwia spełniając zarazem standard LTE i inne w dół.

Edycja.
Dobra znalazłem, @darekka 2014-10-17 napisał "Modemy z Play to tzw"normalne" modemy(nieHiLink) i można je obsługiwać np.TNI(można je też bez problemu przerobić na HiLinki(oryginalnie modem HiLink może również zostać zmodowany na tzw.normalny modem)."
Czyli kupuję, pewnie będę się jeszcze pytał co i jak, lecz najpierw poczytam i spróbuję sam.

Pozdrawia Krynioski
ODPOWIEDZ