Nie chcialem absolutnie urazic uzytkownikow XP. Sam uzywam, narzekam, ale przyzwyczailem sie do tego systemu. Poza tym z racji czestych wizyt "serwisowych" u znajomych, nie mam innego wyjscia. Jedyne o co mi chodzilo to kozaczenie gimnazjalistów. Widzialem w zyciu sporo "expertow od zabezpieczen"... i Ci najbardziej wystrzeleni w kosmos wlazili w rozne odmety sieci majac odpalony a'la DOS'owski program (jaki nie wiem, bo lama jestem w tych sprawach), w ktorym tekstowo wpisywali komendy. Potrafili cuda, ale trafilem na nich przez czysty przypadek... i niestety tylko raz

czesciej mialem do czynienia z dzieciakami ktore mialy napchany system roznym "hackerskim" badziewiem, jakies nakladki graficzne na system, cuda wianki poprostu. System mulil bo nie wyrabial z obsluga tego jarmarku, ale mlodzian nosil wysoko glowe, bo wyslal koledze fotke z "wprasowanym" patchem NetBusa. Wlasnie tak niedawno znalazlem jednego mlodziana. Syn kumpla zaczal panikowac, ze mu CD sie samoczynnie otwiera, i na gg dostaje glupie posty. Pierwszy skan znalazl winnego... a poniewaz po nitce do klebka, to i znalazlo sie sasiada mieszkanie obok. A tam siedzial wielki Hacker.... 13 letni. (Nie uwlaczajac mlodym zapalencom, bo znam i jednego 15 latka, ktory potrafilby niejednego informatyka nauczyc wielu rzeczy o ochronie sieci WiFi... pozdro dla Papy).
Pamietajcie mlodzi ambitni... o najwiekszych nigdy nie uslyszycie. A te krowy co duzo... a zreszta sami wiecie.
To byl OT
Wracajac do tematu. Rejestracji kazdego pre-paida sobie nie wyobrazam. Ostatnio traktuje te karty prawie jak "karty TPSA". Mam numer sluzbowy, a swojego nie mam. gdy chce czasem zadzwonic, bez identyfikacji, kupuje karte za 5 zl. Dzwonie a potem wywalam karte. Nie wyobrazam sobie, aby za kazdym razem rejestrowac sie u operatora. Zreszta wtedy odpadlaby sprzedaz w kioskach. Nie sadze, aby operatorzy pozwolili sobie na taka strate szmalu. Maja kase, maja lobbystow, sprawa musi umrzec w zarodku. Jestem prawie pewny.
Peace 4 all