Dziwny problem z iPlusem GC79
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Dziwny problem z iPlusem GC79
Witam, to mój pierwszy post tutaj, lecz już od dawna śledzę to forum i dziękuję niniejszym wszystkim za dotychczasowe, pomocne w moim przypadku posty.
Co by nie zanudzać, mam problem z iPlusem, polegający na tym, że:
1. Komputer wyłącznie przeznaczony do przeglądania www - laptop Dell PIII 500 MHz;
2. Karta Sony Ericsson GC79 z zestawu iPlus, do tego Simdata ze zdjętym Simlockiem
3. Po odpaleniu iPlus Managera utworzyłem kopię tego połączenia.
4. Niestety nie działa ono poprawnie. Po odpaleniu komputera muszę najpierw uruchomić iPlusa, połącznyć się z internetem, rozłączyć, zamknąć tego Managera. Dopiero wtedy można się połączyć poprzez dial-up
5. Dodam, że wpisywanie komend we właściwościach modemu nic nie zmienia.
6. Na tym komputerze bez przeszkód chodzi natomiast normalny iPlus na Bluetooth + Nokia 6021. Simdata również chodzi z Nokią.
7. Wniosek z tego taki, że coś nie tak z modemem, tylko co?
Co by nie zanudzać, mam problem z iPlusem, polegający na tym, że:
1. Komputer wyłącznie przeznaczony do przeglądania www - laptop Dell PIII 500 MHz;
2. Karta Sony Ericsson GC79 z zestawu iPlus, do tego Simdata ze zdjętym Simlockiem
3. Po odpaleniu iPlus Managera utworzyłem kopię tego połączenia.
4. Niestety nie działa ono poprawnie. Po odpaleniu komputera muszę najpierw uruchomić iPlusa, połącznyć się z internetem, rozłączyć, zamknąć tego Managera. Dopiero wtedy można się połączyć poprzez dial-up
5. Dodam, że wpisywanie komend we właściwościach modemu nic nie zmienia.
6. Na tym komputerze bez przeszkód chodzi natomiast normalny iPlus na Bluetooth + Nokia 6021. Simdata również chodzi z Nokią.
7. Wniosek z tego taki, że coś nie tak z modemem, tylko co?
-
- Stały użytkownik forum
Re: Dziwny problem z iPlusem GC79
Jeżeli masz pin na karcie to ci się nie połączy.Aplikacja iPlus automatycznie podaje pin,dlatego jak ją włączysz i wyłączysz to pin jest już podany.Poszukaj na forum jak zautomatyzować podawanie pin.
Comander GPRS Bydgoszcz
-
- Mistrz bezprzewodowy
Lepiej wywal tego syfiastego iplus managera i zainstaluj aplikację SE, Wireless Manager.
Back to the Future 

-
- Początkujący użytkownik forum
Sorki, przejęzyczyłem się, żądanie pinu jest zdjęte w telefonie. Pomyliło mi się z Simlockiem.Jarek1233 pisze:Jeżeli masz pin na karcie to ci się nie połączy..
Po co instalować SE WM, skoro chodzi samo połączenie dial-up, bez zbędnego oprogramowania? Pytanie było raczej jak zmusić dial-up do pracy bez pierwotnej pomocy iPlus Managera.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Pewnie coś w ustawieniach nie do końca gra. WM jest dobry bo zajmuje się w pełni obsługą modemu i Ty nie musisz się w to bawić, tak jak w przypadkku dial-upa.Enriquez pisze: Po co instalować SE WM, skoro chodzi samo połączenie dial-up, bez zbędnego oprogramowania? Pytanie było raczej jak zmusić dial-up do pracy bez pierwotnej pomocy iPlus Managera.
Back to the Future 

- crow6
- Stały użytkownik forum
W GC79 jak we wszystkich chyba modemach SE przed rozpoczeniem pracy trzeba wlaczyc radio. Sluzy do tego polecenie: AT+CFUN=1. Jesli chcesz koniecznie pracowac na Dial-Up to przed polaczeniem odpal terminala i wydaj powyzsze polecenie. Poza tym mozesz skorzystac z mojej aplikacji (jest gdzies na forum link) ktora wysyla wszystko co trzeba do modemu i zestawia polaczenie Dial-Up...
Gott ist ein Popstar ]:->