Kolejne przedłużenie umowy, czas na LTE?

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
R Mad
Stały użytkownik forum

Kolejne przedłużenie umowy, czas na LTE?

Post autor: R Mad »

Witam. Kilka dni temu upłynął okres trwania umowy na Internet od Play. Szczerze mówiąc, to nawet o tym zapomniałem. Czas najwyższy coś z tym zrobić. Myślę, że chyba po prostu będę starał się nie zmieniać operatora i wynegocjować przyzwoite warunki w Play.
Do tej pory korzystam z takiej oferty: Play Online LTE 4G 18 GB+4GB+noce bez limitu, 50zł/mies.

Chciałbym, żeby było nieco taniej i jeśli to możliwe szybciej i bez limitu. Być może to zbyt duże wymagania. Myślałem o tym by złożyć wypowiedzenie i postarać się wynegocjować jakąś przystępną ofertę bez urządzenia, modem LTE zakupiłbym sam. Na co realnie mogę liczyć?
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Kolejne przedłużenie umowy, czas na LTE?

Post autor: ja.michal »

Abonament się nie opłaca teraz w Play. Internet u nich na kartę: bez limitu (prędkość może spaść do 2 Mb/s po przekroczeniu 100 GB) w sieci 3G i LTE na 30 dni za 45 zł. Może być pakiet cykliczny czyli sam się będzie aktywował co 30 dni.
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

Składaj wypowiedzenie, z GU możesz dostać internet:
bez urzadzenia:
- 19.99 na 15 miesięcy - 12 GB
- 24.99 na 15 miesięcy - 30 GB + nocny transfer
- 29.99 na 15 miesięcy - 55 GB + nocny transfer
- 37 zł na 15 miesięcy - no limit (6 pierwszych miesięcy po 24.99, 9 następnych po 44.99, można przelewać od 1 do 15 mies po 37zł) Jak widać opłaca się składać wypowiedzenie i negocjować, będzie jeszcze taniej niż na kartę.
R Mad
Stały użytkownik forum

Czy do pierwszych dwóch opcji mógłbym dokupić brak limitu za 10zł?
seqelo
Użytkownik forum

Post autor: seqelo »

ja.michal pisze:Abonament się nie opłaca teraz w Play. Internet u nich na kartę: bez limitu (prędkość może spaść do 2 Mb/s po przekroczeniu 100 GB) w sieci 3G i LTE na 30 dni za 45 zł. Może być pakiet cykliczny czyli sam się będzie aktywował co 30 dni.
Za 45zł na miesiąc??? jak to?
Wszyscy piszą że doładowując za 50zł ma sie internet no limit przez 60dni bo tyle sa wazne rozmowy wychodzace.
Jak to w końcu jest?
A <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> to czy nie lepsza jest oferta internetu w RedBull Mobile? W RBM po doładowaniu za 50 jest chyba za 150dni ważności.
Chce sobie kupić taką karte RBM lub Play ale niech ktoś napisze którą sie lepiej opłaca?
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Piszę o ofercie Playa, w której za bez limitu jest LTE i 3G i płacisz za to 45 zł miesięcznie. To o czym ty piszesz to bez limitu tylko w LTE i warunkiem jest posiadanie na koncie minimum 30 zł i połączeń wychodzących minimum na 30 dni.
R Mad
Stały użytkownik forum

Ok, wysłałem wypowiedzenie i na razie cisza. Upewniłem się tylko czy dotarło. Zadzwoniłem i powiedziano mi, że wypowiedzenie jest zarejestrowane i jest obecnie rozpatrywane.

Czy jest ryzyko, że w ogóle się do mnie nie odezwą? Pamiętam, że przy ostatnim przedłużeniu strasznie atakowali mnie telefonami z ofertami, a po wysłaniu wypowiedzenia szczególnie bardzo. A teraz zupełnie nic, nawet tuż przed zakończeniem obecnego zobowiązania.
Może zmienili taktykę i teraz już tak zażarcie nie walczą o utrzymanie klienta?
MKwiatusz3K
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: MKwiatusz3K »

Spokojnie zrobią wszystko aby zatrzymac klienta :)
R Mad
Stały użytkownik forum

Faktycznie niepotrzebnie panikowałem.

Dziś telefon grzał się do czerwoności, ale z braku czasu odebrałem tylko jedno połączenie. Poszło nadspodziewanie łatwo. Powiedziałem, że interesuje mnie umowa bez urządzenia. Miła pani zaproponowała dwa warianty:

1. 24.99 na 15 miesięcy 30GB+ nocny transfer (6 miesięcy no limit, potem opcja no limit za 20zł), więc po pół roku z opcją no limit byłoby 44.90
2. No Limit na 18 miesięcy, 24.90 przez pierwsze pół roku, przez pozostałych dwanaście miesięcy 44.90.

To praktycznie to samo, ale opcja numer jeden, to jednak nieco krótsza umowa, więc lepiek. Powiedziałem, że się zastanowię.

Czy jest sens targować się dalej, czy już nic więcej nie wycisnę?
Bari
Stały użytkownik forum

Post autor: Bari »

A nie proponowali opcji z pakietem 50 GB za 29,99? Czymś takim byłbym zainteresowany i mam nadzieję że tej oferty nie wycofali (50 GB w zupełności by mi wystarczyło, dlatego nie widzę sensu płacić drożej za no limit).
R Mad
Stały użytkownik forum

Nie było mowy o 50 GB za 29.99. Ale zapytam przy okazji. Nie jestem pewien, czy mi to wystarczy. A czy przy tym abonamencie byłaby opcja dokupienia no limit w dowolnym momencie? Np w jednym miesiącu wykupuję, w innym nie.
R Mad
Stały użytkownik forum

Opcja 55 GB za 29.99 na 15 miesięcy jest wciąż dostępna i to na nią się ostatecznie zdecydowałem.
ODPOWIEDZ