Huawei E5377s konfiguracja LAN

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
mattin
Początkujący użytkownik forum

Huawei E5377s konfiguracja LAN

Post autor: mattin »

Witam

Mam ww modemo-router mobilny jak w temacie - wszystko śmiga aż miło. cały czas na LTE połączony, leży sobie na półce i rozdziela net na 2-3 komputery w domu. Moje pytanie jak ustawić aby zrobić z użyciem tego sprzętu LAN - udostępniać pliki z 1 kompa pozostałym dwóm ? W opcjach tego Huawei jak wchodzi się poprzez przeglądarkę w zakładce "ustawienia" jest wiele różnych podzakłądek ale nie wiem której użyć do wymiany plików pomiędzy moimi sprzętami w domu. Jak to zrobić ?

PS. Aha i nie chodzi mi o wymianę poprzez wsadzenie w sprzęt karty MicroSD coby z niej dane sharować na podłączone kompy tylko normalnie udostępnione w Windows 7 katalogi sharować po LAN w domu
dexter18

Re: Huawei E5377s konfiguracja LAN

Post autor: dexter18 »

Raczej powinieneś udostępnić dysk na swoim pc i wtedy 2 w tej samej sieci roboczej powinny się widzieć.
mattin
Początkujący użytkownik forum

Re: Huawei E5377s konfiguracja LAN

Post autor: mattin »

yyy dysk ? mam ustawione udostępnianie całego dysku "D" ale gdzie / jak ustawić w tym Huaweii aby działał LAN, aby dawało się pingować z jednego kompa drugi komp itp. To wygląda teraz tak jakby poszczególne stacje (klienci) podłączone do tego Modemo-routera były od siebie izolowane ( jest w routerach często taka funkcjonalność właśnie jak izolowanie klientów sieci wifi lan)

Gdy wchodzę przez www na Huawei to wyświetla mi się lista podłączonych do niego kompów:

Podłączeni klienci WLAN
ID Adres IP Nazwa Hosta Adres MAC Czas trwania Operacja
1 192.168.8.100 komp 00:60:B3:4A:47:4B 03:09:28 Zablokuj
2 192.168.8.102 capi-dell 00:18:DE:6A:4B:2E 01:07:52 Zablokuj

Pingowanie na krzyż nie działa.
ODPOWIEDZ