elcidx pisze:Wcale po 100 GB nie dostajesz komisyjnie lejka, który i tak jest 2 Mbps a nie jak u innych 8 kB
Potwierdzam

W play używam LTE na 2 komputery bez torrentów i ściagania syfu do tego tv i kilka smartfonów zużywam miedzy 150GB a 250GB i nie dostałem ani razu lejka

W t-mobile po 60GB odcinają od razu (mam taki limit w abo) i co miesiąc to samo, ciach...
Jak nie będziesz ściągał czy wysyłał internetu do archiwum nie ma sie co obawiać w play. Wystarczy kupić kartę i nie pchać się w abonament

Po co podpisywać cyrograf jak to samo jest dla wszystkich bez cyrografu. Nawet jak cos i będziesz chciał abonament modem który kupisz za 200zł +- zwróci się przy abonamencie który będzie znacznie niższy
Przy LTE każda gra online działa dobrze, w HSPA+ czy DC to już nie za bardzo np. newerwinter gdzie serwery są w USA... Wtedy musiał byś mieć bardzo dobre HSPA, ja takie mam w plusie pingi jak w LTE najgorsze w T-mobile, LTE natomiast mi najlepiej działa w PLAY.
Każdy dobiera co mu najlepiej pasuje dla tego na Twoim miejscu nie brał bym abonamentu tylko kupił modem o ile jesteś w zasiegu i potestował. Co do Play jak najbardziej LTE i Starter na kartę 50zł ładujesz i masz na 2 miesiace internetu.