Power LTE Plus
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Power LTE Plus
Witam, jakie macie opinie na temat internetu z Plusa? Słyszałem, ze nie jest to najlepsza opcja, ale chciałbym się dowiedzieć czegoś więcej. Jakieś kruczki w regulaminie itp? Proszę o info.
Re: Power LTE Plus
No jest. Teoretycznie po wykorzystaniu limitu podstawowego w mamy mieć do 20 Mb/s a jak przytną to 32 kb/s.
-
- Guru bezprzewodowy
Zajrzyj na http://plusforum.pl/viewtopic.php?f=100 ... start=8340 i będziesz wiedział wszystko.
-
- Użytkownik forum
Czytam to forum i powiem szczerze nie wiem co myśleć... Piszą tam, że lejki zakładane są po przekroczeniu różnych ilości pobranych danych. Na moje potrzeby wystarczy 20-25 GB w zupełności, a tam z taką ilością się nie spotkałem...
- rio bravo
- Stary wyga bezprzewodowy
Jak starczy 25 GB to w t-mobile masz taniej - 30 zł http://www.t-mobile.pl/internet-mobilny/cat10032.chtml
-
- Użytkownik forum
Tylko nie wiem jak z T-mobile z zasięgiem. Wiem że Plus u mnie na wsi ma LTE...
- rio bravo
Da się sprawdzić. Radoszyce koło Końskich?
-
- Użytkownik forum
- rio bravo
W takim razie jak zależy Ci na LTE to tylko plus wchodzi w grę. http://beta.btsearch.pl/?dataSource=uke ... 67&zoom=12
-
- Stały użytkownik forum
Ja mam pakiet 25GB (za 59,9). Miesięcznie zużywam ok. 40-45GB i raz mnie tylko przycięli poniżej umownych 10Mbits (dostałem 5Mbits po przekroczeniu 50GB, czyli 25+25 ponad).
Pakiet 25 Gb mam za 34 zł. Tylko fakt mam telefon u nich. Lejek dostałem raz ale nie ma u mnie LTE czekam na LTE800,
- onken
- ** Moderator **
Ja mam w CP pakiet 30 GB, pobrane 96 GB i żadnego lejka
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
A ja nie polecam tego badziewia, mam najwyższy pakiet bez "zmiany prędkości" 30GB, parę minut po zużyciu tego ogromnego pakietu
prędkość spadła mi z 45 na 5Mb/s 

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
To i tak nie masz co narzekać.Darek.74 pisze:prędkość spadła mi z 45 na 5Mb/s
-
Masz rację ale tylko dlatego że płacę 35zł, gdybym płacił standardowo 90zł walczyłbym jak co niektórzy z tą firmą kŻakja.michal pisze:To i tak nie masz co narzekać.

-
- Stały użytkownik forum
Onken polecasz CP a już zapominasz wspomnieć że Twoja sytuacja jest nietypowa i nie masz limitu nawet w 3Gonken pisze:Ja mam w CP pakiet 30 GB, pobrane 96 GB i żadnego lejka

- onken
- ** Moderator **
No wiem, dlatego wcześniej napisałem że po wcześniejszych przejściach w końcu jestem zadowolony 

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Mistrz bezprzewodowy
Panie Kolego bardzo prosiłbym o nie wprowadzanie kolegów w błąd, lejki są zakładane prawie na każdego już po przetransferowaniu 40GB i to że akurat Ty nie masz to proponuję się z tego cieszysz w swoim domowym zaciszu, bo tutaj pozostali czytelnicy forum mogą się zasugerować Twoją odpowiedzią i wziąć lejkowany internet LTE. Następnym razem jak kolejny raz się tym pochwalisz zresztą po raz setny, będę pisał o interwencje do moderatora.onken pisze:Ja mam w CP pakiet 30 GB, pobrane 96 GB i żadnego lejka
- onken
- ** Moderator **
Coś chyba się koledze pomerdało...
Mam takie same prawo pisać że mi działa jak inni że im nie działa.
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Poszperałem trochę i ten cały internet z Plusa/CP nie jest zły. Jeżeli ktoś chce korzystać z ich sieci, ale nie ma zasięgu LTE, albo 3G mu nieźle chodzi, to bardziej opłaca się brać ofertę w Cyfrowym Polsacie. Tam można dokupić za 2,90 zł miesięcznie 100 GB w nocy (01:00 - 07:00, jest aktywne przez 3 miesiące bezpłatnie). Minus to dzierżawa sprzętu i niestety nie ma umów bez sprzętu, albo je dobrze zakopali.
- rio bravo
Masz prawo, ale warto zauważyć, że jesteś jednym z niewielu, albo nawet jedyny, któremu prędkość nie jest przycinana w taryfie power lte, albo jest przycinana niestandardowo. Na tym forum tylko Ty powtarzasz się jeżeli chodzi o nie przycinanie prędkości w power lte. Nie wydaje Ci się to co najmniej dziwne? Widziałeś i porównywałeś ilość pozytywnych i negatywnych opinii na temat internetu "nielimitowanego" plusa? Ja nie widziałem innych pozytywnych opinii oprócz Twoich. Negatywnych widziałem mnóstwo i chyba nie chcesz żebym Ci je wskazywał wprost bo jest tego mnóstwo i nie sposób zebrać wszystkie. Czy masz jakieś profity za to, że wypisujesz pozytywne opinie na temat plusa czy robisz to tak z serca? Bo widać, że Ci na tym zależy.onken pisze:Coś chyba się koledze pomerdało...
-
Tylko fajnie by było jakbyś dopisywał krótkie zdanie że jesteś faktycznie "wybrańcem'onken pisze:Coś chyba się koledze pomerdało...
Bo nowych naprawdę wprowadzasz w błąd. A to że jesteś z natury pyszałkiem to druga sprawa

- onken
- ** Moderator **
Zgadza się, miałem z nimi przejścia jako jeden z pierwszych abonentów Power LTE i Extra SIM.
Ale po 3-4 miesiącach moich bojów z nimi w końcu zrobili tak jak ma być ( a nawet lepiej ) i nie mogę złego powiedzieć na temat stabilności działania.
Zresztą po rodzinie mam internet LTE z CP już od 2 a nawet 4 lat i działa cały czas ok.
Oczywiście forum czytam i wiem że wielu ma z nimi problem i im współczuję, tyle że to mamy wyrażać opinie na własnym przykładzie.
Czy Darku uważasz ze wszyscy abonenci CP LTE są tak bardzo niezadowoleni z Power LTE i życia jak Ty
?
I chyba trochę przesadzasz że ich wielbię, po prostu ich chwalę za jakość i stabilność internetu, posiadam też RBM więc różne testowałem ( Orange też )
Ale po 3-4 miesiącach moich bojów z nimi w końcu zrobili tak jak ma być ( a nawet lepiej ) i nie mogę złego powiedzieć na temat stabilności działania.
Zresztą po rodzinie mam internet LTE z CP już od 2 a nawet 4 lat i działa cały czas ok.
Oczywiście forum czytam i wiem że wielu ma z nimi problem i im współczuję, tyle że to mamy wyrażać opinie na własnym przykładzie.
Czy Darku uważasz ze wszyscy abonenci CP LTE są tak bardzo niezadowoleni z Power LTE i życia jak Ty

I chyba trochę przesadzasz że ich wielbię, po prostu ich chwalę za jakość i stabilność internetu, posiadam też RBM więc różne testowałem ( Orange też )
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
Zaraz zaraz nie mieszaj tu mojego życiaonken pisze:Czy Darku uważasz ze wszyscy abonenci CP LTE są tak bardzo niezadowoleni z Power LTE i życia jak Ty?

Darek.74 pisze:Zaraz zaraz nie mieszaj tu mojego życia, ale faktem jest że zadowolonym abonentem jesteś tylko ty
Podejrzanie
Może u nich pracuje

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2015-01-30, 22:35 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2015-01-30, 22:35 przez dexter18, łącznie zmieniany 1 raz.
- onken
- ** Moderator **
O nie nie, w życiu 

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
Nie jestem zwolennikiem teorii spiskowychdexter18 pisze:Może u nich pracuje![]()
![]()

- rio bravo
Może powiesz co zrobiłeś, jak walczyłeś? Może wszystkim się należy to co Tobie? Jak nie wszystkim to po co rekomendujesz plusa, jak tylko Tobie się należą te przywileje?onken pisze:Ale po 3-4 miesiącach moich bojów z nimi w końcu zrobili tak jak ma być ( a nawet lepiej ) i nie mogę złego powiedzieć na temat stabilności działania.
-
- Stały użytkownik forum
W Plusie też to możesz dokupić.ja.michal pisze:Poszperałem trochę i ten cały internet z Plusa/CP nie jest zły. Jeżeli ktoś chce korzystać z ich sieci, ale nie ma zasięgu LTE, albo 3G mu nieźle chodzi, to bardziej opłaca się brać ofertę w Cyfrowym Polsacie. Tam można dokupić za 2,90 zł miesięcznie 100 GB w nocy (01:00 - 07:00, jest aktywne przez 3 miesiące bezpłatnie). Minus to dzierżawa sprzętu i niestety nie ma umów bez sprzętu, albo je dobrze zakopali.
PS.
Mam Power LTE, najwyższy pakiet. Po 100GB łącznego transferu przycięło mnie do 10Mb/s...