Koniec bardzo taniego LTE w Play

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
tarest
Początkujący użytkownik forum

Koniec bardzo taniego LTE w Play

Post autor: tarest »

Dzisiaj chciałem jak zwykle przedłużyć darmowy LTE na 30 dni w "Play Online na Kartę". Nie da się. Można przedłużyć jedynie JEDNORAZOWO na 7 dni. Po rozmowie z kompetentną konsultantką na infolinii dowiedziałem się że:
a) promocja się skończyła,
b) teraz najtańszy "nielimitowany" internet LTE w PLAY jest:
- na kartę za 45zł/mc - trzeba migrować na "Play Internet na Kartę". Nie pamiętam czy i co trzeba dalej robić ale jest to szeroko znana usługa, której ulotki widziałem w salonie Play miesiąc temu. Najlepiej migrować po skończeniu środków w obecnej taryfie bo kasa nie przechodzi podczas migracji.
- na abonament za 35zł/mc w umowie na 18 mcy bez modemu - o ile dobrze zrozumiałem 25zł/mc + 10zł/mc za LTE.

A jak wygląda sprawa w Red Bull Mobile? Czy ew. u innych operatorów jest taniej?
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Re: Koniec bardzo taniego LTE w Play

Post autor: onken »

W RBM jeszcze jest, ale jak długo... kto wie...

Kup sobie ofertę internet na umowę w Play na 15 miesięcy za 9,99 zł, 6 miesięcy LTE za darmo, później po 20 zł.

Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

tarest pisze: Najlepiej migrować po skończeniu środków w obecnej taryfie bo kasa nie przechodzi podczas migracji.
Bonusowe GB mogą nie przejść, ale pieniądze z konta głównego przechodzą.
tarest pisze: - na abonament za 35zł/mc w umowie na 18 mcy bez modemu - o ile dobrze zrozumiałem 25zł/mc + 10zł/mc za LTE.
Poczytaj dokładnie. Wygląda na to, że w tej ofercie nie ma tej usługi. W regulaminie internetu bez limitu jest informacja:

Kod: Zaznacz cały

Z usługi "Internet bez limitu" (zwanej dalej „usługą”) mogą korzystać Abonenci Oferty Play Online 4G LTE 12 GB, Play Online 4G LTE 18 GB, Play Online 4G LTE 25 GB lub Play Online 4G LTE 50 GB, Play Online 4G LTE PRO, Wspólny Internet 4G LTE.
Oferta bez modemu na 18 miesięcy to:

Kod: Zaznacz cały

FORMUŁA 4G LTE UNLIMITED TYLKO SIM 10 GB
No i te 24,99 zł to przy e-fakturze, terminowej płatności i wyrażonych zgodach marketingowych. Do tego aktywacja 49 zł. W najlepszym wypadku (jeśli jednak da się bez limitu za 10 zł włączyć w tej taryfie) średnio miesięcznie wychodzi 37,71 zł, w najgorszym 49,69 zł.
Dokładnie wszystko u operatora sprawdź i policz sobie.

Pamiętaj jeszcze, że nowe oferty to bez limitu (100 GB w pełnej prędkości i dalej lejek 2 Mb/s) działają zarówno w sieci LTE jak i 3G Playa.
tarest pisze: A jak wygląda sprawa w Red Bull Mobile? Czy ew. u innych operatorów jest taniej?
W RBM na razie działa opcja, która była również w Play, ale nie wiadomo ile to jeszcze potrwa.
U innych operatorów bez limitu są tylko oferty na abonament. W Plusie działa to różnie (szybko blokują transfer po przekroczeniu paczki głównej; niejasny regulamin) i tylko w LTE, a w Orange opcja dostępna tylko w najwyższych taryfach z długim cyrografem i działa tylko w LTE (regulamin niejasny, ale nie było informacji, że komuś przycięli prędkość).
Jeżeli zadowoliłaby się prędkość do 3,1 Mb/s (realnie pewnie połowa), byłbyś w zasięgu to w Nordisk Polska jest oferta bez limitu za 29 zł miesięcznie i może być umowa na czas nieokreślony (wtedy modem za 59 zł zamiast 1 zł). Aktywacja 5 zł. W regulaminie jasno napisany brak limitu, bez jakichkolwiek niejasnych warunków.
Minus to małe prędkości.
tarest
Początkujący użytkownik forum

Post autor: tarest »

Dziękuję za odpowiedź. Szkoda że nie ma nigdzie stale aktualizowanej listy najlepszych ofert operatorów i za każdym razem trzeba się przekopywać przez kilkadziesiąt-kilkaset postów na forum żeby dowiedzieć się co jest najlepsze, albo zadać pytanie zwiększając i tak dużą liczbę postów. Dzisiaj szukałem tylko z 5 minut, nie znalazłem na forum informacji o końcu tej usługi więc napisałem posta, ale teraz czytając inne wątki doszedłem do wniosku że zapewne wszyscy już wiedzą o tym co napisałem.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

tarest, taka prawda. Trzeba poświęcić trochę czasu jeśli chcemy znaleźć odpowiednią ofertę dla siebie.
darekka
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: darekka »

Kolega onken podał najtańszą obecnie opcję LTE w Play. 9,99zł. abonament(w tym 6msc.darmowego LTE), później za LTE trzeba dopłacić 20zł.msc. Nazwa oferty: "Super Formuła Unlimited tylko SIM 250MB" .Mam tę ofertę i chwalę.
P.S. w RBM dziś udało się aktywować darmowe LTE-tylko pytanie jak długo jeszcze będzie to działać.
darekka
Nightmare
Stały użytkownik forum

Post autor: Nightmare »

Ja mam "Play Internet na Kartę" za 19 zł.
Doładowałem kartę za 30 zł i aktywowałem pakiet no limit za 45 zł.
Miesiąc minął, doładowałem kartę za 50 zł, ale na razie nie aktywuję kolejnego pakietu za 45 zł. Każde doładowanie daje określoną premię GB opisaną w cenniku. Doładowanie za 50 zł dało mi 9,62 GB premii, poprzednie za 30 zł dało 4,57 GB premii. Do tego dostałem po drodze od Playa 10 zł w ramach przeprosin za awarię. Okazało się, że mam łącznie do wykorzystania ponad 17 GB!!! To po co mam aktywować pakiet za 45 zeta - korzystam na razie z GB premiowych :)

Prędko tych 17 GB na pewno nie zużyję - powinno spokojnie na 2 tygodnie wystarczyć. Dla ssacza te 17 GB to pikuś, ja na upartego mogę na tym i miesiąc pociągnąć (w Orange mieściłem się w 16 GB miesięcznie).

Aktywacja co miesiąc pakietu za 45 zł nie jest konieczna. Kończy się pakiet - ładujemy kartę za 50 zł. Dostajemy 9,62 GB premiowych i korzystamy z nich. Po wyczerpaniu pakietu premiowego aktywujemy dopiero wtedy kolejny pakiet za 45 zł i tak dalej.
Huawei B715 + 2xATK-504
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Nightmare, jeśli niedawno kupiłeś i aktywowałeś starter już z nową taryfą to przez rok będziesz miał dodatkowo co miesiąc jeszcze 0,5 GB niezależnie od doładowań.

Jeśli dużo siedzisz na stronach www to aktywuj sobie za 5 zł miesięcznie formułę www. Swego czasu jak z tego korzystałem to śmiechem żartem koło 3 GB miesięcznie poszło w ramach tego. Specjalnie aktywny na www nie byłem.

Jak siedzisz w nocy to + 10 zł za opcję bez limitu 0:00-9:00.

Jak chcesz coś pociągnąć w weekend to + 10 zł weekend bez limitu.

Za 25 zł miesięcznie jest dość dobra oferta, ze stosunkowo dużą swobodą. :)

Co do wykorzystywania bonusowych GB i potem aktywacji opcji bez limitu to pamiętaj, że jak bonusowe GB się kończą to zaczyna lecieć z pakietu złotówek czyli trzeba pilnować, żeby starczyło na aktywację.
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Niestety w ofercie dla firm na 6 miesięcy Darmowe LTE na 6 miesięcy też już zostało wycofane :(

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

A skąd taka informacja? Na stronie Play https://www.play.pl/pomoc/dokumenty/reg ... t-dla-firm nadal widnieją jako0 aktualne regulaminy https://www.play.pl/resources/pdf/2014/ ... 122014.pdf i https://www.play.pl/resources/pdf/2014/ ... 122014.pdf oprócz nich pojawiła się od 12.02.2015 nowa oferta bez darmowego LTE na 6 m-cy.
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

matek451,

Ale co z tego że stary regulamin wisi skoro nie da się zakupić takiej oferty... ?

Do obecnej oferty podpięty jest nowy regulamin bez darmowego LTE...

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
matek451
Guru bezprzewodowy

W salonie Play skoro regulamin jest aktualny można próbować zakupić taką ofertę. Jestem sam ciekaw jak zareagują konsultanci i czy w systemie jest taka możliwość. Na stronie Play tylko ta nowa oferta. swoją drogą fakt istnienia dwóch regulaminów( ofert) na 6 m-cy dla Firm rodzi niezłe zamieszanie.
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

W sumie możliwe że ta oferta z darmowym LTE jest do dostania w Salonie jeszcze.

[ Dodano: 2015-02-19, 10:34 ]
matek451,

Przeanalizowałem wszystkie nowe regulaminy dla Firm i osób prywatnych przy umowach na 6 miesięcy i żadna z nich nie ma Darmowego LTE na okres umowy... :/

Czy źle patrzę... ??

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
Awatar użytkownika
elcidx
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: elcidx »

Panowie, a przecież jest ta oferta: http://www.play.pl/oferta/play-abonamen ... ited2.html

Umowa na 15 miesięcy za 16 zł, przez pierwsze 6 darmowe LTE, a potem będzie można dokupić pakiet za 20 zł.
W regulaminie jest zapis o lte w tym starym stylu.
Tu jest podpis.
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Ale to sumarycznie wychodzi drożej :) niż było.

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
Awatar użytkownika
elcidx

Niż było - masz na myśli darmowe testy?

To raczej wiadomo, że tak dobrze już nie będzie ale ta oferta też jest dobra, średnio za miesiąc wyjdzie - 28 zł miesięcznie.
Tu jest podpis.
kamil.szymczak

Post autor: kamil.szymczak »

Witam kolegów, też właśnie zauważyłem, że nie ma już oferty dla firm za 12.33 brutto…była to chyba najlepsza oferta dla osób w zasięgu LTE i z własnym sprzętem. Mi się jeszcze udało ją kupić ale niestety kończy się za 2 miesiące mi na nią umowa (6mc). Domyślam się, że dzięki wprowadzeniu usługi Nielimitowane LTE za 20zł wycofali to lub zwyczajnie była za dobra…na pewno nie uda mi się przedłużyć tego na takich warunkach jak miałem i za takie grosze…zwyczajnie wypowiem umowę, będę zmuszony wziąć SIMa z oferty internetowej za 29,90zł na 18 miesięcy, z nielimitowanymi nocami, jest to bardziej opłacalne niż dokupowanie pakietu za 20zł do umowy za 9.90zł. Mam 3 aktywne numery w play, może coś ugra mi sie taniej, 30zł to nie jest dużo ale jak można taniej, why not?
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Ale po co ?

Możesz przedłużyć na 15 miesięcy, w tym 6 miesięcy za darmo LTE, abonament 9,99 zł brutto, później nadal abonament 9,99 zł i LTE za 18,45 zł, śednia przy 15 miesięcach wyjdzie około 21 zł brutto.

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
matek451
Guru bezprzewodowy

Na stronie Play i zamówieniu on-line jest ta nowa bez LTE ale w wykazie obowiązujących regulaminów widnieje wciąż ta starsza https://www.play.pl/pomoc/dokumenty/reg ... t-dla-firm i to w wersji dla salonów i on-line( sprzedaż na odlegość) . Trudno wyrokować jakie są oferty RePlay z GU dla tej starej na 6 m-cy. Ja sam taką dla indywidualnych przedłużyłem na czas nieokreślony z LTE na 6 m-cy. Po piątym m-cu wypowiem i negocjuję, zobaczymy co zaproponują. Nie ma co się martwić na zapas. Mam jeszcze RBM i dla Firm 6 m-cy z LTE( umowa z 27.01.2015).
Ostatnio zmieniony 2015-02-25, 07:49 przez matek451, łącznie zmieniany 1 raz.
mazut

Post autor: mazut »

matek451, to ze widnieje nie znaczy ze mozna zamawiac :) DB p4 wczoraj zerkal i nie ma juz ofert z free lte
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Z tego co wiem nie ma już umów na czas nieokreślony ( przedłużenowych ) by jeszcze dali LTE na 6 miesięcy.

Umowy ( aktualne ) w Salonach też już nie mają Darmowego LTE ( pytałem, dzwoniłem ).

Sam sprawdź aktualne regulaminy ważne od lutego.

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
Awatar użytkownika
elcidx

Onken o której taryfie piszesz "abonament 9,99 zł brutto, później nadal abonament 9,99 zł i LTE za 18,45 zł"

Przy okazji, dzisiaj zarobiłem swój pierwszy lejek od września, pobrane w tym miesiącu 279 GB.
Tu jest podpis.
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Jak to jaka :)

Play reFormuła dla firm :) za 9,99.

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
Awatar użytkownika
elcidx

Play oferuje takie warunki za przedłużenie umowy?
Akurat mam tą za 12.30 zł z lte na 6 miesięcy, mówisz że play jest w stanie przy wypowiedzeniu umowy z końcem okresu pozostać przy umowie na czas nieokreślony za 12.30 i dać do tego jeszcze lte?
Bo po tych 6 miesiącach abonament to 36 zł jeśli dobrze pamiętam.
Tu jest podpis.
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Nie, tj. umowa na 15 miesięcy, w tym pierwsze 6 LTE bez opłat.

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
Awatar użytkownika
elcidx

I to było na firmę? Nie przypominam sobie takiej oferty.
Tu jest podpis.
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Po kolejnej rozmowie z Play przedłużyłem umowę na kolejne 6 miesięcy.

Te same warunki co przy podpisywaniu pierwszej, czyli 12,29 zł i 6 miesięcy Darmowego LTE.

Elcidx, tak na firmę, ale przedłużenie już obecnej umowy:

RePlay FORMUŁA Unlimited 250 MB Tylko SIM V

( Tyle że w końcu skorzystałem z innej oferty )

Obrazek

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
Awatar użytkownika
elcidx

Jak Ci się to udało, kiedy składałeś wypowiedzenie, sami dzwonili?
Tu jest podpis.
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Po prostu zadzwoniłem ( kolejny raz :) ) a do końca umowy miałem niecałe 2 tygodnie.

W końcu dostałem ofertę podobną jak pierwsza umowa.

Wcześniej wysłałem oczywiście wypowiedzenie, jakiś miesiąc temu.

Oczywiście pamiętaj że to nie ta za 9,99 brutto tylko ta za 12,29.

Ta za 9,99 miała by okres 15 miesięcy i pakiet 250 MB.

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
Awatar użytkownika
kill649
Stały użytkownik forum

Post autor: kill649 »

Panowie pozwolę się podłączyć pod temat.
Jest oferta o której tutaj mowa za 9,99 zł przy przenoszeniu numeru http://www.play.pl/oferta/przejdz-do-pl ... ited2.html

tylko ani warunkach ani w cenniku nie widzę oferty 20 zł za LTE. Oczywiście 6 miesięcy są gratis w tej opcji. Czy ja źle patrzę czy nie ma już możliwości dokupienia po 6 miesiącach tego pakietu?
ODPOWIEDZ