..ukręciłem złącze przy modemie, chciałbym kupić gotowy kabelek ze złączami tylko nie wiem jak nazywa się złącze wpinane do modułu.
<font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> przylutowałem kabel do SMA ale kabel krótki i ledwo się to trzyma kupy, efekt jest taki że modem nie pracjue z taką szybkością jak poprzednio........z góry THX za pomoc..pozdrawiam
ED 77 - pilne pytanie
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- sardo nunspa
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: ED 77 - pilne pytanie
Nie bardzo zrozumiałem Twój post ale jak wejdziesz na allegro i wpiszesz w wyszukiwarce SMA albo FME to pokaże się wiele mozliwości.
ps jak możesz to wyślij fotkę tego uszkodzenia na PW bo nie wiem czy ukręciłeś złącze po stronie modemu czy końcówkę kabla od anteny.
ps jak możesz to wyślij fotkę tego uszkodzenia na PW bo nie wiem czy ukręciłeś złącze po stronie modemu czy końcówkę kabla od anteny.
Latka lecą...
-
- Początkujący użytkownik forum
...ukęciłem gniazdo SMA(sorki, faktycznie źle sie wyraziłem) a chodzi mi właśnie o to złącze od strony modemu(jak się nazywa), są na allegro gotowe kabelki ale ze zdjęcia nie bardzo można wywnioskować czy w 100% jest to co w moim modemie.....znając typy złącz łatwo kupić:) ..pozdrawiam
- sardo nunspa
- Stary wyga bezprzewodowy
Modem jest produkowany przez firmę techlab 2000 i tam jest cały FAQ o tym modelu:
"1.7. Czy do modemu można dołączyć inną antenę?
Modem wyposażony jest w gniazdo antenowe typu SMA pozwalające na podłączenie innej anteny niż ta fabrycznie dołączona do zestawu.
Antena zamienna musi posiadać następujące parametry:
pasmo pracy GSM 900/1800 Mhz,
złącze SMA 50 męskie.
Jeśli antena będzie montowana na zewnątrz budynku, należy zastosować antenę przeznaczoną do montażu na zewnątrz.
UWAGA!!!
Parametry elektryczne kabla antenowego określają tłumienie wnoszone na metr bieżący kabla. Dlatego też długość kabla należy minimalizować."
czyli Ty ukręciłeś żeńskie, zaznaczm, że tak mi sie tylko wydaje
Dlatego dołączam link z info
http://www.tl2000.com.pl/ed77/
"1.7. Czy do modemu można dołączyć inną antenę?
Modem wyposażony jest w gniazdo antenowe typu SMA pozwalające na podłączenie innej anteny niż ta fabrycznie dołączona do zestawu.
Antena zamienna musi posiadać następujące parametry:
pasmo pracy GSM 900/1800 Mhz,
złącze SMA 50 męskie.
Jeśli antena będzie montowana na zewnątrz budynku, należy zastosować antenę przeznaczoną do montażu na zewnątrz.
UWAGA!!!
Parametry elektryczne kabla antenowego określają tłumienie wnoszone na metr bieżący kabla. Dlatego też długość kabla należy minimalizować."
czyli Ty ukręciłeś żeńskie, zaznaczm, że tak mi sie tylko wydaje

Dlatego dołączam link z info
http://www.tl2000.com.pl/ed77/
Latka lecą...