o co chodzi w tym wszystkim??? pomóżcie

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Grzegorz20
Użytkownik forum

o co chodzi w tym wszystkim??? pomóżcie

Post autor: Grzegorz20 »

Witam
Od pewnego mam problem z iplusem mam modem netbox i we wrocku nigdy nie mialem problemu z EDGE od pewnego czasu jest inaczej!!!
czesto mnie rozłącza i musze po kilka razy probowac ustanowic na nowo polaczenie, czesto musze kilka razy kompa zresetowac

a do czego zmierzam wyskakuje mi czesto pewien błąd
oto on:
Obrazek
a gdy juz ten blad wyskoczy, to polaczenie sie automatycznie zrywa. po uruchomieniu kompa zaczyna komputer szalec jak tylko uruchomie aplikacje iplusa, nie da sie opanowac kompa myszka lata po ekranie itp.
dlatego juz sie nauczylem ze zostaje usuniecie aplikacji i instalka na nowo. ale ile mozna w koncu czlowiek mowi nie!!!!
dlatego prosze o jakas pomoc!!!! lub napisanie jak zrobic aby aplikacja iplus byla zbedna bo czytalem kiedys ale a kazdym poscie bylo co innego i nie bylo szczegolow dlatego prosze jak ktos ma chwile niech napisze co pokoji robic aby nie musiec korzystac z tej chorej aplikacji lub niech napisze z jakiego powodu ten blad wyskakuje bo jestem juz tak zdesperowany ze jak widze cokolwiek zwazane z plusem to mnie trzesie!!!

p.s. jeszcze raz prosze o pomoc
Awatar użytkownika
JK
Stały użytkownik forum

Re: o co chodzi w tym wszystkim??? pomóżcie

Post autor: JK »

Wypróbuj TO.
N6230 + AXF-15S + MBC-15S + ATK-20 + BT = 200 kb/s -> 32 kb/s (iPlus)
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

Prawdopodobnie masz jakiegoś wira w systemie i dlatego tak szaleje komp.Przeskanuj go dobrym antywirem.Co do aplikacji to już nie jeden raz tu było pisane aby zamiast używać aplikacji stworzyć połączenie DIAL-UP.Jest o wiele szybsze aby połaczyć i nie stwarza żadnych problemów.Odinstaluj wszystko co związane z aplikacją plusa jesli ci wywali rownież stery to podłącz modem kreator pomoże ci zainstalować stery z załączonej płyty do modemu i stwórz DIAL-UP jak w przyklejonym temacie .Powinno pomóc.
Grzegorz20
Użytkownik forum

wira raczej nie mam bo po formacie c tylko jak zainstalowalem winxp to zaczelo sie to od razu dziac nod32 tez nic nie wykrywa wiec to odpada
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

Grzegorz20 pisze:wira raczej nie mam bo po formacie c tylko jak zainstalowalem winxp to zaczelo sie to od razu dziac nod32 tez nic nie wykrywa wiec to odpada
A RAM zczyściłeś??? Bo może tam został jakis syf.
Daj zrzut co dokładnie zawiera raport o błędach
michal_99
Stały użytkownik forum

Post autor: michal_99 »

dokladnie to samo mi sie tez robi, mam modem comander system swiezy po formacie a antywir non stop dziala z najnowszymi bazami wirusow... tez nie wiem co zrobic. Tylko ze ja robie reset kompa i potem jest juz oki.
Awatar użytkownika
sardo nunspa
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: sardo nunspa »

Grzegorz20 pisze:bo po formacie c tylko jak zainstalowalem winxp to zaczelo sie to od razu dziac
A gdy instalowałeś system to modem był podłączony czy nie :?: , bo :!: :!: :!: Ja mam przejściówkę w blaszaku i gdy instalowałem win xp to system nie wykrył przejściówki, a przy instalacji SP1 generował jakieś błędy odczytu. Więc wyjąłem przejściówkę, zainstalowałem xp i sp1 i hardware i dopiero na końcu włożyłem przejściówkę. System zainstalował się bezproblemowo razem, z sp1 i po włożeniu bez problemu wykrył przejściówkę i zainstalował modem. Wiem że masz inny sprzęt ale może coś jest na rzeczy.
Latka lecą...
lidmar
Stały użytkownik forum

Post autor: lidmar »

na 100 % masz jakis syf w systemie i nawet format nie pomoze ja tez tak mialem. poczytaj http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewto ... highlight=
Grzegorz20
Użytkownik forum

słuchajcie ale miesiac temu kupilem nowiutki dysk 250giga nic nie robilem zainstalowalem sprawdzonego xp z sp2 i od razu po tym zainstalowalem ilpusa zgodnie z instrukcja czyli instalacja a po resecie podlaczenie modemu i po krotkim czasie to sie zaczelo dziac a co lepsze modem uzywam na dwoch kompach na drugim ostanio tez robilem format c i na tamtym kompie jest to samo szlak mnie trafia bo ile mozna

p.s. ale zainstalowalem instalke ktora ktos wyrzej dal a dokladnie aktualizacje jakas do xp i od 3godz jest spokoj ale zobaczymy bo nieraz bylo kilka godz a nawet kilka dni ok a pozniej mu odbijalo wyskakiwal blad i po wszystkim, ale odpukac na razie jest spokoj:-)

EDIT:

hehe i jeszcze jedno jak blad wyskoczy to nie ma dzwieku na kompie:-) jaja jak berety:-) zapomnialem to powiedziec, a jak na przyszlosc wyskoczy blad to dam szczegoly na forum ale mam nadzieje ze juz bedzie ok po tej aktualizacji

EDIT:

lidmar czytalem to co dales i wcale ten ktos nie mial wirusa przeczytalem i wszystko robil i nic nie pomagalo dopiero jak zrobil aktualizacje!!!! zobaczymy jak bedzie u mnie:-)

Edytuj posty ,nie pisz jednego pod drugim. -> bob
batt21
Stały użytkownik forum

Post autor: batt21 »

Mnie to sie przydarzylo _ale doszedlem do tego ze AVAST wywalil jakis tam plik niby zainfekowany za moja zgoda_to byl blad
Trzeba patrzec co sie usuwa.
ODPOWIEDZ