Mam dość nietypowe pytanie. Chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwość podsłuchiwania telefonu stacjonarnego bezprzewodowego, czy komórkowego i dostania się na linię by rozmawiać. Pytam, ponieważ jak ktoś do mnie dzwoni, to gdy odbiorę to mam ciszę w słuchawce, po czym się rozłącza. Przy ponownym połączeniu już działa. Pewnego wieczoru, gdy znajomy dzwonił, podsłuchujący "wbił" się na linię i przedstawiał się jako anioł stróż
Podsłuch bezprzewodowy.
Moderator: Moderatorzy
-
Bartek9876
- Początkujący użytkownik forum
Podsłuch bezprzewodowy.
Witam.
Mam dość nietypowe pytanie. Chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwość podsłuchiwania telefonu stacjonarnego bezprzewodowego, czy komórkowego i dostania się na linię by rozmawiać. Pytam, ponieważ jak ktoś do mnie dzwoni, to gdy odbiorę to mam ciszę w słuchawce, po czym się rozłącza. Przy ponownym połączeniu już działa. Pewnego wieczoru, gdy znajomy dzwonił, podsłuchujący "wbił" się na linię i przedstawiał się jako anioł stróż
. Jestem ciekaw jak duże pieniądze trzeba wydać i jaki to on ma sprzęt. Oczywiście policja nie jest w stanie nic zrobić. Chciałbym także dowiedzieć się czy jest jakakolwiek możliwość ochrony przed wścibskim sąsiadem.
-
key
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Podsłuch bezprzewodowy.
Jaki telefon (analog czy cyfrowka, kodowana czy nie), jaka linia telefoniczna (analogowa, cyfrowa, VOIP)?
Nie pomagam na PW.
-
Bartek9876
- Początkujący użytkownik forum
Telefon analog, linia tak samo, następnie została zmieniona po zgłoszeniach do orange o możliwości podsłuchu na cyfrową, jednak problemy także się pojawiały. Teraz już go nie mam, ale cisza w słuchawce pojawia się niekiedy na telefonie komórkowym. Dlatego ostatnio zastanawiam się czy jest taka możliwość, by w odległości kilkuset metrów mógł podsłuchiwać.
-
key
- *Mistrz bezprzewodowy*
Analogowy telefon dziala jak krotkofalowka, przy odpowiednim sprzecie za paredziesiat/set PLN mozesz podsluchiwac na kilometr albo i wiecej.
Na cyfrowce teoretycznie tez, ale to wymaga duzej wiedzy i sprzetu za kilo$.
Na cyfrowce teoretycznie tez, ale to wymaga duzej wiedzy i sprzetu za kilo$.
Nie pomagam na PW.