Witam, mam nietypowe pytanie. Korzystam z internetu od jednego ze stacjonarnych operatorów i zastanawia mnie czy da się go udostępnić poprzez sieć komórkowa. Chciałbym zrobić to w ten sposób:
1 komputer korzystający ze wspomnianego łącza i dodatkowo z podłączonym modemem z aktywną kartą sim (próbuje ustawić tu połączenie przychodzące na ten modem)
2 komputer z modemem i w połączeniu wybieram numer karty z modemu w komputerze 1.
Próbuję w wyżej wymieniony sposób, jednakże nie mogę nawiązać połączenia (modem nie odpowiada (próbowałem na dwóch modemach i telefonie podpiętym jako modem).
Chciałbym sporadycznie w ten sposób korzystać z sieci wykorzystując kartę na której mam nielimitowane połączenia.
Połączenia przychodzące
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Połączenia przychodzące
Nie.Huzar001 pisze:czy da się go udostępnić poprzez sieć komórkowa.
Nie pomagam na PW!
-
Dlaczego?
- wojteks
- *** Administrator ***
Modemy (terminale) na takie połączenia nie pozwalają, no może z prędkością 9600bps by się udało ale to chyba nie o to chodzi. Czasy połączeń wdzwanianych już dawno minęły w technologi 2g/2g/lte, w telefonii analogowej zresztą też.Huzar001 pisze:Dlaczego?
Nie pomagam na PW!
-
Szkoda, że nie da się nic zrobić. Oprócz możliwości sporadycznego korzystania w ten sposób z sieci spędziłbym pożytecznie weekend.