Internet mobilny 3G za granicą

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Chmielufion
Początkujący użytkownik forum

Internet mobilny 3G za granicą

Post autor: Chmielufion »

Chwilę poczytałem i doszedłem do prostego wniosku, że chyba nie opłaca się kupować Polskiej karty, którą będę ładował za złotówki a używał za granicą - Belgia.
Czy ktoś mógłby mi poradzić co wybrać? Jak to poskładać do kupy? Dodam, że mam kartę sim Lycka mobile wersję Belgia i 2gą Lycka mobile wersję Polska.

Posiadam jakiegoś tam laptopa HP probook 6450b z wbudowanym modemem 3G.
Przesiaduję w Belgii większość roku 11 z 12 miesięcy, czasem chciałbym skorzystać z internetu typu: poprzeglądać youtube, jakieś serwisy informacyjne albo radio internetowe. Doradzi ktoś ?

Z góry bardzo dziękuje.
greenfrog
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: Internet mobilny 3G za granicą

Post autor: greenfrog »

Chmielufion pisze:Przesiaduję w Belgii większość roku 11 z 12 miesięcy
To czemu nie masz stałego łącza :?: Jeśli musisz to wykup pakiet internetowy 6GB w Lyce albo w Mobistarze za 20 Euro masz 5GB w taryfie Internet on mobile. To najtańsze znane mi pakiety.
Chmielufion
Początkujący użytkownik forum

Re: Internet mobilny 3G za granicą

Post autor: Chmielufion »

3 główne powody:
mieszkam na odludziu, mieszkanie nie jest moje, nie chce podpisywać żadnych umów które by mnie tam trzymały. W każdej chwili szybciej lub później mogę wrócić do kraju. Dlatego jestem zmuszony do obioru internetu w ten sposób i w sumie mi odpowiada ta metoda.
ODPOWIEDZ