zasięg z play
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
zasięg z play
Witam we wrześniu kończy mi się umowa z orange free net i jeszcze nie złożyłem wypowiedzenia z racji że korzystam z technologi cdma mam zamiar przejść na coś szybkiego prędkość na cdma w godzinach szczytu to 0,20Mbps .najbardziej interesuje mnie oferta pplay bez urządzenia za 49,99 mam bez limitu internet w technologi 3g lte i każdej innej.Do tego internetu kupił bym huawei b315 i antene dual lte lecz nie wiem jaką .Mieszkam w mojescowości Marszałki powiat ostrzeszowski nabliższy bts playa jest 6km od domu .Mam karte z play włożoną do telefonu i w teście mam prędkość pobieranie 5,89 Mbps lecz to wszystko jest w romaningu telefon pisze że działam w sieci T-Moblie i nie wiem czy jak wezme umowe z play to poprostu będe miał zasięg, niby w telefonie mam te 6 Mbps
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: zasięg z play
Napisze drugi raz, weź prepaid, 45zł i tak samo działa, umowę łatwo podpisać, trudniej ją zerwać a na prepaidzie zapłacisz to masz, nie zapłacisz nie masz i z dnia na dzień idziesz do innego operatora. Gdybyś miał zasięg LTE Play to jest RBM jeszcze tanio.marian307 pisze:oferta pplay bez urządzenia za 49,99 mam bez limitu internet
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
co to ten cały prepaid ?
wolałbym podpisać umowe
jak u mnie z tym zasięgiem z tego playa ?
wolałbym podpisać umowe
jak u mnie z tym zasięgiem z tego playa ?
-
- Guru bezprzewodowy
Pre-paid czyli na kartę, usługa przedpłacona. W Play nie trzeba podpisywać umowy jak masz swój sprzęt. Najlepsza oferta w Play to karta RBM IInew za 9 zł gdzie internet bez limitu na LTE jest za darmo. Wystarczy tylko doładować konto raz na 100 dni i co 30 dni włączać usługę Darmowego Internetu LTE. Środki pozostana na koncie. Po co więc pakować się w umowę i płacić dużo więcej. Póki promocja trwa to korzystaj. Potem pomyślisz co dalej. Zasięg z BTS-a LTE1800Play w Grabowie. Oczywiście konieczna antena Dual LTE na 1800MHz np. http://www.cybertech.com.pl/p140,antena ... -b315.html
- wojteks
- *** Administrator ***
Płacisz przed użyciem (doładowujesz numer, tak jak w głosowych taryfach "na kartę"), nie podpisujesz żadnej umowy.marian307 pisze:co to ten cały prepaid ?
Po co skoro bez umowy masz taniej i jesteś wolny, umowa w takim przypadku to moim zdaniem skrajna głupota.marian307 pisze:wolałbym podpisać umowe
Kup starter za parę złotych (musi być internetowy) i sprawdź.marian307 pisze:jak u mnie z tym zasięgiem z tego playa ?
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
no mam kupiony starter na którym mam wykupione 1gb i sprawdzam prędkość internetu ale mam romaning danych i korzystam z nadajnika t-mobile .Ja mam aby pytanie czy jak wezme ten internet z play to będe miał zasięg z tego samego nadajnika żeby się nie okazało że nie ma zasięgu i internet będzie słaby co do rbm to nie wiem czy mam LTE
Taryfa z play to Formuła Play Na Kartę
Taryfa z play to Formuła Play Na Kartę
- wojteks
- *** Administrator ***
Czy umiesz czytać ze zrozumieniem, starter ma być "internetowy" a nie głosowy.marian307 pisze:no mam kupiony starter na którym mam wykupione 1gb
Powiedzmy http://www.play.pl/oferta/play-internet ... 4glte-9zl/
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
no najbliższy nadajnik 6 km odemnie to powinno spokojnie złapać a czemu ja mam romaning to nie wiem
-
- Guru bezprzewodowy
W Doruchowie jest UMTS900 NetWorks i to z niego masz prawdopodobnie ten roaming T-mobie na 3G w ofercie głosowej Play na kartę. Do testowania internetu w Play karta internetowa lub RBM IInew za 9 zł. Już pisałem bez anteny Dual LTE 1800 nie masz szans na zasięg LTE Play u siebie. Do testu trzeba mieć modem, MiFi lub telefon z LTE1800.
- wojteks
- *** Administrator ***
Wcale nie musi, 6 km to daleko jak na LTE a i w 3G mogą być problemy.marian307 pisze:najbliższy nadajnik 6 km odemnie to powinno spokojnie złapać
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
no to super chyba wezme najpeirw play z urządzeniem na próbe na ruterze bez anteny sprawdze .Ile dni przed końcem umowy mam wypowiedzieć orange?
- wojteks
- *** Administrator ***
Zwykle w przedostatnim okresie rozliczeniowym czyli 59-32 dni przed końcem cyrografu a właściwie ostatniego okresu rozliczeniowego.Ile dni przed końcem umowy mam wypowiedzieć orange?
Nie pomagam na PW!