Kilka nurtujących pytań

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Cisek
Stały użytkownik forum

Kilka nurtujących pytań

Post autor: Cisek »

Witam

Kończy mi się umowa z CP, a w zamian za przedłużenie proponują mi śmieszne warunki, więc postanowiłem że teraz mogą mnie cmoknąć

I tu zwracam się do was z prośbą jakiego operatora wybrać

Najbardziej spodobał mi się Orange za 59,90 do tego router ZTE MF283+(i oczywiście dokupić do tego antenę) i co do tego mam pytania:
- Jak wygląda to Bez limitu w Orange?(jak działa, czy jest to w cenie)
- Jak sprawuje się ten router?
- Czy Orange daje ten sprzęt na własność czy na udostępnienie?

Patrzyłem jeszcze Play, ale oni za 49,90(+ 20 za nielimitowany) nie dają ciekawego sprzętu (znaczy się może te modemy i są ciekawe, ale u mnie mają tą tendencję że szybko tracą złącze antenowe), więc jest to średnio opłacalne. Ewentualnie kupić Modem na własną rękę i wziąć u nich bez limitu z samą kartą, choć tu pewnie wszyscy doradzą RBM II na kartę :)

A i jeszcze jedno może mi ktoś powiedzieć gdzie jest najbliższy BTS Orange z LTE? Mieszkam w miejscowości Sadków pod Radomiem ( dokładniejsze dane: 51º23'55.87'' N 21º15'00.50'' E )
Awatar użytkownika
Orange Ekspert
Pracownik operatora

Re: Kilka nurtujących pytań

Post autor: Orange Ekspert »

W ofercie Orange Free Net 59,90 otrzymujesz 30 GB na internet oraz nielimitowane LTE do 10 Mb/s (Orange ograniczy prędkość transmisji danych do nie więcej niż 1 Mb/s w przypadku, gdy transfer danych w technologii LTE po zużyciu podstawowego pakietu danych przekroczy wartość 100 GB). Szczegóły sprawdzisz tutaj http://www.orange.pl/kid,4003445680,id, ... ticle.html. Urządzenie możesz kupić w promocyjnej cenie i jest ono Twoją własnością.
greenfrog
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: greenfrog »

Cisek pisze:Ewentualnie kupić Modem na własną rękę i wziąć u nich bez limitu z samą kartą, choć tu pewnie wszyscy doradzą RBM II na kartę
Przecież sam znasz odpowiedź :!: RBM i modem lub router. Po co na siłę pchasz się w koszty abo :?: Po zakończeniu promocji RBM łatwo dopasujesz ofertę SIM only.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Orange Ekspert, czy transfer w ramach Szczęśliwych Godzin wchodzi w paczkę 100 GB? Czy w tym wypadku Szczęśliwe Godziny są niejako nieaktywne bo skończył się limit podstawowy?
Awatar użytkownika
Cisek
Stały użytkownik forum

Post autor: Cisek »

greenfrog pisze: Przecież sam znasz odpowiedź :!: RBM i modem lub router. Po co na siłę pchasz się w koszty abo :?: Po zakończeniu promocji RBM łatwo dopasujesz ofertę SIM only.
Teoretycznie masz rację, ale z drugiej strony to nie jest takie proste. Mój portfel bardziej odczuje gdy kupię od tak router z modemem lte(B315 450zł) + antenę(200zł), niż jak wezmę router np. od Orange i kupię tylko antenę( wiem że wyjdzie to drożej, ale jakoś to się rozłoży w czasie :) )

No nic poczekam jeszcze i zobaczę co zrobię. Na szczęście nie muszę wszystkiego załatwiać na gwałt :)
kordirko
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: kordirko »

RBM możesz wziąć tak czy owak. Ja mam i to i to. RBM mnie kosztuje 50zł/150 dni, czyli 10 zł za miesiąc, tyle co nic.
Są dni - bardzo rzadko, ale bywają - że Orange ma awarię i nie ma neta, albo się przytyka i prędkość maleje.
Wtedy się przełączam na RBM. I odwrotnie, bo Play też nie jest bezawaryjny.
ODPOWIEDZ