Witam, do tej pory korzystałem z internetu LTE w RBM i dzieliłem się nim z bratem poprzez Hotspot (Connectify). Niestety ta opcja nie zdaje już egzaminu, bo kiedy jeden z nas obciążał łącze, drugi miał bardzo wysoki ping (a mój brat często gra online). Poszukuję więc routera, który o ile to możliwe podzieli internet w miarę sprawiedliwie, tak żeby każdy z nas mógł normalnie z niego korzystać. W tej chwili prędkość LTE waha się w granicach 5-10Mbps, niestety ale w mojej okolicy jest kiepski zasięg. Z drugiej strony taki router mógłby leżeć na strychu, co prawdopodobnie zwiększyłoby zasięg. Modem z jakiego korzystam to Huawei E3372 w wersji HiLink, a routera poszukuję w cenie do ok. 150zł. Widziałem D-Link DWR-116, TP-LINK MR3420 i jakiegoś Asusa do kupienia w takiej cenie ale nie wiem który z nich sprawdzi się najlepiej. Wspomnę jeszcze, że w upalne dni na strychu panuje dość wysoka temperatura i nie wiem czy miałoby to wpływ na działanie modemu, bądź routera?
@Edit: Problem pingu udało mi się załagodzić instalując program cFosSpeed, ustawiając wyższy priorytet na ping i hostpota. Nadal jednak wydaje mi się, że router byłby lepszym rozwiązaniem (niezależnym od komputerów).
Jaki router WiFi dal E3372 ? Budżetowy
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum