Witajcie. Mam abonament w Nju z jednomiesięcznym pełnym cyklem rozliczeniowym. Normalnie u innych operatorów (np. biorąc komórke), mamy na początku przyznaną jakąś ulgę itp. w wysokości kilkuset zł i ona na nas ciąży - zrywając umowę płacimy proporcjonalną karę. Ja chcę przenieść numer z Nju z rachunkiem do innego operatora bez czekania tego ponad miesiąca czasu. Dziwnym trafem większość wątków na oficjalnej stronie/forum Nju ma zablokowane przez nadgorliwych moderatorów odpowiedzi w tych tematach więc nie idzie się doczytać co i jak - to kolejny kamyczek do zmiany opa.
Czy zlecając nowemu opowi przeniesienie numeru bez zachowania okresu wypowiedzenia jedynie ciąży na mnie do zapłącenia wysokość jednego abonamentu w Nju czyli 9 zł ?? Jak oni muszą zwolnić ten mój numer ? Od razu czy mogą czekać ten cały miesiąc zanim go zwolnią do przekazania nowemu opowi ?
Rozwiązanie umowy bez 1 miesiecznego okresu wypowiedzenia
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- kill649
- Stały użytkownik forum
Re: Rozwiązanie umowy bez 1 miesiecznego okresu wypowiedzenia
Dokładnie jak piszesz, możesz przenieść w trybie natychmiastowym. Zapłacisz te 9 zł plus minus i nic więcej.
A tak z ciekawości zapytam co jest powodem odejścia? Bo znajomi chcą przenieść się do Nju a więc zapytam.
A tak z ciekawości zapytam co jest powodem odejścia? Bo znajomi chcą przenieść się do Nju a więc zapytam.
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Rozwiązanie umowy bez 1 miesiecznego okresu wypowiedzenia
Chodzi o to że chce móc skorzystać z Internetu który mogę mieć po przeniesieniu w ilości 12gb/mc do wykorzystaniu praktycznie przezemnie za 20zl. Czy nju może "nie oddać"mojego numeru w trybie natychmiastowym np. wyznaczam przeniesienie na 25.07 a oni odpowiadają mojemu nowemu operatorowi że numer zwolnią dopiero po pełnym okresie wypowiedzenia? jeśli nie moga tak zrobić to gdzie to jest zapisane takie coś? Prawo telekomunikacyjne ?