LTE-Play, sprawdzenie kolejnego terminu płatności za Intern.

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Ravenik
Początkujący użytkownik forum

LTE-Play, sprawdzenie kolejnego terminu płatności za Intern.

Post autor: Ravenik »

Witam, nam "Play Internet na Kartę 19 zł". Włączyłem kilka miesięcy temu usługę "Cykliczny Internet bez limitu w Play Internet na Kartę" 45zł/m-c. Płatność jak rozumiem co 30 dni - więc w kolejnych miesiącach różnie to wypada. Mam więc pytanie czy i jak mogę sprawdzić kiedy będzie pobierana kolejna opłata za tą usługę? Abym wiedział kiedy mam zapewnić środki na koncie. Duży minus dla Play że nie dostaję żadnego powiadomienia że włączyli tą usługę na kolejne 30dni. Nie mam też historii rachunku abym mógł sprawdzić kiedy ostatnio pobrali opłatę. Jak sprawdzić do kiedy jest bieżąco opłacona usługa - kiedy będzie następne pobranie płatności za "Cykliczny Internet bez limitu w Play Internet na Kartę" 45zł/30 dni? Router Huawei B315s-22 LTE, więc mogę wysyłać sms lub krótkie kody - jeśli tak można sprawdzić to o co pytam?
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: LTE-Play, sprawdzenie kolejnego terminu płatności za Intern.

Post autor: ja.michal »

Ravenik, załóż konto na Play24 dla tego numeru. Tam wszystko będziesz powinieneś mieć ładnie pokazane.
Ravenik
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Ravenik »

ja.michal pisze:Ravenik, załóż konto na Play24 dla tego numeru. Tam wszystko będziesz powinieneś mieć ładnie pokazane.
Mam Play24 i nie znajduję w nim informacji o którą pytam.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Faktycznie coś nie widać. Chyba jedyna opcja to wyliczać 30 dni od otrzymanej wiadomości SMS o aktywacji usługi.
https://www.play.pl/resources/pdf/2015/ ... 032015.pdf
Punkt II. 3. mówi co i jak.
W VII. 1. masz jak sprawdzić czy usługa jest aktywna. Może przyjdzie zwrotna wiadomość do kiedy.
ODPOWIEDZ